Peterseliepuree met gestoofde prei en koolvis
Peterseliepuree met gestoofde prei en koolvis

Peterseliepuree met gestoofde prei en koolvis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 35.1 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 12.5 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 50 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de preien in ringen van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de hazelnoten en de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er de melk en de platte peterselie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 10 min. op een zacht vuur. Roer er de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koolvishaasjes 8 à 10 min. aan elke kant. Voeg de laatste 5 min. de spekblokjes toe. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de peterseliepuree met de gestoofde prei. Geef er een koolvishaasje met spek bij en lepel er wat braadvocht over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de preien in ringen van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Hak de hazelnoten en de platte peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er de melk en de platte peterselie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 10 min. op een zacht vuur. Roer er de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koolvishaasjes 8 à 10 min. aan elke kant. Voeg de laatste 5 min. de spekblokjes toe. Haal uit de pan en hou warm.

  11. Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de peterseliepuree met de gestoofde prei. Geef er een koolvishaasje met spek bij en lepel er wat braadvocht over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 738 kcal
Vet 35.1 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 12.5 g
Vezel 11.9 g
Eiwit 50 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal