- Bewaar

- Bewaar
Peterseliepuree met gestoofde prei en koolvis
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de preien in ringen van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Hak de hazelnoten en de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er de melk en de platte peterselie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 10 min. op een zacht vuur. Roer er de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koolvishaasjes 8 à 10 min. aan elke kant. Voeg de laatste 5 min. de spekblokjes toe. Haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Serveer de peterseliepuree met de gestoofde prei. Geef er een koolvishaasje met spek bij en lepel er wat braadvocht over.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de koolvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de preien in ringen van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Hak de hazelnoten en de platte peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Roer er de melk en de platte peterselie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 10 min. op een zacht vuur. Roer er de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koolvishaasjes 8 à 10 min. aan elke kant. Voeg de laatste 5 min. de spekblokjes toe. Haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg 1 dl water toe aan de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Serveer de peterseliepuree met de gestoofde prei. Geef er een koolvishaasje met spek bij en lepel er wat braadvocht over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny