Petit-beurretaart
Petit-beurretaart

Petit-beurretaart

1 u. 40 min.
Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 19.5 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Roer goed door de boter tot ze wat lichter en smeuïger wordt en meng er de bloemsuiker en de kaneel onder.

  4. Bereiding:
  5. Leg 10 petit-beurrekoekjes naast elkaar in een rechthoek op een grote schotel. Besmeer met een laagje gesuikerde boter, leg er opnieuw een laag koekjes op en besmeer met de chocopasta.

  6. Leg er weer een laag koekjes op en besmeer nog eens met wat gesuikerde boter. Eindig met een laag koekjes.

  7. Besmeer de zijkanten van de taart met gesuikerde boter en druk er de verkruimelde speculaas tegen.

  8. Garneer de bovenkant van de koekjes met weer wat boter en chocopasta. Maak een figuur naar keuze (bv. ster, bloem, vlinder …) met de hagelslag en de hazelnoten.

  9. Laat minstens 1 u. rusten in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Snij de taart in vierkantjes en serveer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  3. Roer goed door de boter tot ze wat lichter en smeuïger wordt en meng er de bloemsuiker en de kaneel onder.

  4. Bereiding:
  5. Leg 10 petit-beurrekoekjes naast elkaar in een rechthoek op een grote schotel. Besmeer met een laagje gesuikerde boter, leg er opnieuw een laag koekjes op en besmeer met de chocopasta.

  6. Leg er weer een laag koekjes op en besmeer nog eens met wat gesuikerde boter. Eindig met een laag koekjes.

  7. Besmeer de zijkanten van de taart met gesuikerde boter en druk er de verkruimelde speculaas tegen.

  8. Garneer de bovenkant van de koekjes met weer wat boter en chocopasta. Maak een figuur naar keuze (bv. ster, bloem, vlinder …) met de hagelslag en de hazelnoten.

  9. Laat minstens 1 u. rusten in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Snij de taart in vierkantjes en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 19.5 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal