- Bewaar

- Bewaar
Pikant gebakken noedels met kip en krab
Onze drankensuggesties
Wijn Inycon Chardonnay IGT Sicilia Bianco Italië Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de filets in flinterdunne sneetjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien) en meng met de sambal oelek en de zwartepepersaus.
-
Laat de diepgevroren grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees los.
-
Snij de komkommer in staafjes.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.
-
Halveer de kerstomaatjes.
-
Snipper de koriander grof.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Snij de limoen in partjes.
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl. wokolie onder en zet opzij.
-
Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Bak de geperste knoflook kort met de cashewnoten en voeg dan de kip met de zwartepepersaus toe. Roerbak 3 à 4 min. en schep uit de wok.
-
Voeg de peultjes, de komkommerstaafjes, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, de sojasaus, 2 eetl. wokolie en 1 dl water toe en roerbak 2 min.
-
Schep er de gebakken kip, de krab en de eiermie onder en laat nog goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met een partje limoen.
Onze drankensuggesties
Wijn Inycon Chardonnay IGT Sicilia Bianco Italië Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de filets in flinterdunne sneetjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien) en meng met de sambal oelek en de zwartepepersaus.
-
Laat de diepgevroren grotendeels ontdooien. Dep goed droog.
-
Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees los.
-
Snij de komkommer in staafjes.
-
Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.
-
Halveer de kerstomaatjes.
-
Snipper de koriander grof.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Snij de limoen in partjes.
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl. wokolie onder en zet opzij.
-
Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Bak de geperste knoflook kort met de cashewnoten en voeg dan de kip met de zwartepepersaus toe. Roerbak 3 à 4 min. en schep uit de wok.
-
Voeg de peultjes, de komkommerstaafjes, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, de sojasaus, 2 eetl. wokolie en 1 dl water toe en roerbak 2 min.
-
Schep er de gebakken kip, de krab en de eiermie onder en laat nog goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met een partje limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Inycon Chardonnay IGT Sicilia Bianco Italië Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel