Pikant gebakken noedels met kip en krab
Pikant gebakken noedels met kip en krab

Pikant gebakken noedels met kip en krab

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 58.1 g
Eiwit 42.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de filets in flinterdunne sneetjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien) en meng met de sambal oelek en de zwartepepersaus.

  3. Laat de diepgevroren grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees los.

  5. Snij de komkommer in staafjes.

  6. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.

  7. Halveer de kerstomaatjes.

  8. Snipper de koriander grof.

  9. Pers de teentjes knoflook.

  10. Snij de limoen in partjes.

  11. Bereiding:
  12. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl. wokolie onder en zet opzij.

  13. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Bak de geperste knoflook kort met de cashewnoten en voeg dan de kip met de zwartepepersaus toe. Roerbak 3 à 4 min. en schep uit de wok.

  14. Voeg de peultjes, de komkommerstaafjes, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, de sojasaus, 2 eetl. wokolie en 1 dl water toe en roerbak 2 min.

  15. Schep er de gebakken kip, de krab en de eiermie onder en laat nog goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de filets in flinterdunne sneetjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien) en meng met de sambal oelek en de zwartepepersaus.

  3. Laat de diepgevroren grotendeels ontdooien. Dep goed droog.

  4. Laat de krab uitlekken en maak het krabvlees los.

  5. Snij de komkommer in staafjes.

  6. Snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm.

  7. Halveer de kerstomaatjes.

  8. Snipper de koriander grof.

  9. Pers de teentjes knoflook.

  10. Snij de limoen in partjes.

  11. Bereiding:
  12. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de eiermie in. Neem van het vuur en laat 4 min. staan. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en snij in kortere stukken. Roer er 1 eetl. wokolie onder en zet opzij.

  13. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Bak de geperste knoflook kort met de cashewnoten en voeg dan de kip met de zwartepepersaus toe. Roerbak 3 à 4 min. en schep uit de wok.

  14. Voeg de peultjes, de komkommerstaafjes, de kerstomaatjes, de lente-uitjes, de sojasaus, 2 eetl. wokolie en 1 dl water toe en roerbak 2 min.

  15. Schep er de gebakken kip, de krab en de eiermie onder en laat nog goed doorwarmen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 678 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 58.1 g
Eiwit 42.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon Chardonnay IGT Sicilia Bianco Italië Wijn Domaine Romagnac A.C. Tavel

Bekijk het recept digitaal