Pikant gekruide steak met broccolimix
Pikant gekruide steak met broccolimix

Pikant gekruide steak met broccolimix

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 54.2 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout. Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.

  4. Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.

  5. Pers de limoen uit.

  6. Bereiding:
  7. verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon. Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.

  8. Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak. Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.

  10. Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout. Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.

  4. Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.

  5. Pers de limoen uit.

  6. Bereiding:
  7. verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon. Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.

  8. Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak. Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.

  10. Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.

  11. Afwerking:
  12. Snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 54.2 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Bruin Abdijbier Wijn Château Pomone A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal