- Bewaar

- Bewaar
Pikant gekruide steak met broccolimix
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Bruin Abdijbier Wijn Château Pomone A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout. Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.
-
Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.
-
Pers de limoen uit.
-
Bereiding:
-
verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon. Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak. Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
-
Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.
-
Afwerking:
-
Snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Bruin Abdijbier Wijn Château Pomone A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Plet de teentjes knoflook samen met de cayennepeper en 1 eetl. olijfolie. Kruid goed met zwarte peper en een beetje zout. Wrijf dit over beide kanten van de steaks en laat 10 min. rusten.
-
Snipper ondertussen de sjalot fijn en hak de blaadjes van de peterselie grof.
-
Pers de limoen uit.
-
Bereiding:
-
verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot of hoge pan en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. voeg de diepgevroren broccolimix toe, samen met het laurierblaadje en de groentebouillon. Dek af en laat 8 à 10 min. op een zacht vuur sudderen.
-
Kook ondertussen de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks naar smaak. Neem de steaks uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat minstens 5 min. rusten.
-
Kruid de broccolimix met zwarte peper en zout en voeg het limoensap toe. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.
-
Afwerking:
-
Snij de steaks in schuine sneetjes en serveer met de broccolimix en de rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Bruin Abdijbier Wijn Château Pomone A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru