Pikante kip met jonge wortelen en feta
Pikante kip met jonge wortelen en feta

Pikante kip met jonge wortelen en feta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 18 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 49.8 g
Zout 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.

  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  4. Snij de kipfilets in de lengte in 3.

  5. Bereiding:
  6. Meng de kruidenmix voor taco's met 3 eetl. olijfolie. Verdeel over de kipfilets en laat even marineren.

  7. Breng intussen water met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede kookpot. Stoof de helft van de lente-uitjes en de wortelen 2 min. Voeg 1 dl water toe, dek af en laat 8 min. sudderen. Roer regelmatig. Haal het deksel van de kookpot en laat stoven tot al het vocht is verdampt. Meng er de ahornsiroop onder.

  9. Prik de reepjes kip in accordeonvorm op een brochettespies. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant. Dek af en laat 2 à 3 min. verder garen op een zacht vuur.

  10. Meng intussen het limoensap, het knoflook en 1/4 van de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de quinoa over de borden en schik er de wortelen op. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes. Serveer met de kippenbrochettes en de Griekse yoghurt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.

  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  4. Snij de kipfilets in de lengte in 3.

  5. Bereiding:
  6. Meng de kruidenmix voor taco's met 3 eetl. olijfolie. Verdeel over de kipfilets en laat even marineren.

  7. Breng intussen water met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede kookpot. Stoof de helft van de lente-uitjes en de wortelen 2 min. Voeg 1 dl water toe, dek af en laat 8 min. sudderen. Roer regelmatig. Haal het deksel van de kookpot en laat stoven tot al het vocht is verdampt. Meng er de ahornsiroop onder.

  9. Prik de reepjes kip in accordeonvorm op een brochettespies. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant. Dek af en laat 2 à 3 min. verder garen op een zacht vuur.

  10. Meng intussen het limoensap, het knoflook en 1/4 van de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de quinoa over de borden en schik er de wortelen op. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes. Serveer met de kippenbrochettes en de Griekse yoghurt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 27.7 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 18 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 49.8 g
Zout 2.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal