- Bewaar

- Bewaar
Pikante kip met jonge wortelen en feta
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Snij de kipfilets in de lengte in 3.
-
Bereiding:
-
Meng de kruidenmix voor taco's met 3 eetl. olijfolie. Verdeel over de kipfilets en laat even marineren.
-
Breng intussen water met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede kookpot. Stoof de helft van de lente-uitjes en de wortelen 2 min. Voeg 1 dl water toe, dek af en laat 8 min. sudderen. Roer regelmatig. Haal het deksel van de kookpot en laat stoven tot al het vocht is verdampt. Meng er de ahornsiroop onder.
-
Prik de reepjes kip in accordeonvorm op een brochettespies. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant. Dek af en laat 2 à 3 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Meng intussen het limoensap, het knoflook en 1/4 van de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over de borden en schik er de wortelen op. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes. Serveer met de kippenbrochettes en de Griekse yoghurt.
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Snij de kipfilets in de lengte in 3.
-
Bereiding:
-
Meng de kruidenmix voor taco's met 3 eetl. olijfolie. Verdeel over de kipfilets en laat even marineren.
-
Breng intussen water met het bouillonblokje aan de kook in een kookpot. Kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede kookpot. Stoof de helft van de lente-uitjes en de wortelen 2 min. Voeg 1 dl water toe, dek af en laat 8 min. sudderen. Roer regelmatig. Haal het deksel van de kookpot en laat stoven tot al het vocht is verdampt. Meng er de ahornsiroop onder.
-
Prik de reepjes kip in accordeonvorm op een brochettespies. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de brochettes 4 à 5 min. aan elke kant. Dek af en laat 2 à 3 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Meng intussen het limoensap, het knoflook en 1/4 van de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over de borden en schik er de wortelen op. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de rest van de lente-uitjes. Serveer met de kippenbrochettes en de Griekse yoghurt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato Puglia - Italië