- Bewaar

- Bewaar
Pikante kip met pilipili en paprika
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui - Chardonnay Chili Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de filets in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng met het paprikapoeder, het geperste knoflook, de pilipili, het sap van 1 citroen, peper en zout, en laat 1/2 u marineren.
-
Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen is niet nodig).
-
Snij de tomaat in blokjes.
-
Halveer de ui en snij in halve maantjes.
-
Snipper de citroenmelisse in fijne reepjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in heel fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. rijstolie toe. Schep er de reepjes filet in (hou de marinade opzij) en roerbak 3 à 4 min. Haal ze terug uit de wok.
-
Voeg 1 eetl. rijstolie toe en roerbak de ui gedurende 2 min. Doe er de paprikareepjes bij en roerbak 2 min.
-
Voeg de courgetteblokjes en de roerbakmie toe, giet er de 4 dl kippenbouillon bij en bak nog eens 2 min.
-
Schep de gebakken kippenreepjes weer in de wok en voeg de marinade toe. Roerbak 2 min. tot de mie gaar is en het vocht grotendeels opgenomen heeft.
-
Doe er de tomatenblokjes bij en bak nog 1/2 min. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
-
Afwerking:
-
Strooi er de snippers citroenmelisse over en dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui - Chardonnay Chili Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de filets in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng met het paprikapoeder, het geperste knoflook, de pilipili, het sap van 1 citroen, peper en zout, en laat 1/2 u marineren.
-
Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen is niet nodig).
-
Snij de tomaat in blokjes.
-
Halveer de ui en snij in halve maantjes.
-
Snipper de citroenmelisse in fijne reepjes.
-
Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in heel fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg 1 eetl. rijstolie toe. Schep er de reepjes filet in (hou de marinade opzij) en roerbak 3 à 4 min. Haal ze terug uit de wok.
-
Voeg 1 eetl. rijstolie toe en roerbak de ui gedurende 2 min. Doe er de paprikareepjes bij en roerbak 2 min.
-
Voeg de courgetteblokjes en de roerbakmie toe, giet er de 4 dl kippenbouillon bij en bak nog eens 2 min.
-
Schep de gebakken kippenreepjes weer in de wok en voeg de marinade toe. Roerbak 2 min. tot de mie gaar is en het vocht grotendeels opgenomen heeft.
-
Doe er de tomatenblokjes bij en bak nog 1/2 min. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
-
Afwerking:
-
Strooi er de snippers citroenmelisse over en dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Las Casas del Toqui - Chardonnay Chili Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages