Pikante kip met pilipili en paprika
Pikante kip met pilipili en paprika

Pikante kip met pilipili en paprika

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 52 g
Eiwit 46 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de filets in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng met het paprikapoeder, het geperste knoflook, de pilipili, het sap van 1 citroen, peper en zout, en laat 1/2 u marineren.

  4. Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen is niet nodig).

  5. Snij de tomaat in blokjes.

  6. Halveer de ui en snij in halve maantjes.

  7. Snipper de citroenmelisse in fijne reepjes.

  8. Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in heel fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg 1 eetl. rijstolie toe. Schep er de reepjes filet in (hou de marinade opzij) en roerbak 3 à 4 min. Haal ze terug uit de wok.

  11. Voeg 1 eetl. rijstolie toe en roerbak de ui gedurende 2 min. Doe er de paprikareepjes bij en roerbak 2 min.

  12. Voeg de courgetteblokjes en de roerbakmie toe, giet er de 4 dl kippenbouillon bij en bak nog eens 2 min.

  13. Schep de gebakken kippenreepjes weer in de wok en voeg de marinade toe. Roerbak 2 min. tot de mie gaar is en het vocht grotendeels opgenomen heeft.

  14. Doe er de tomatenblokjes bij en bak nog 1/2 min. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

  15. Afwerking:
  16. Strooi er de snippers citroenmelisse over en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de filets in fijne reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien). Meng met het paprikapoeder, het geperste knoflook, de pilipili, het sap van 1 citroen, peper en zout, en laat 1/2 u marineren.

  4. Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen is niet nodig).

  5. Snij de tomaat in blokjes.

  6. Halveer de ui en snij in halve maantjes.

  7. Snipper de citroenmelisse in fijne reepjes.

  8. Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in heel fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg 1 eetl. rijstolie toe. Schep er de reepjes filet in (hou de marinade opzij) en roerbak 3 à 4 min. Haal ze terug uit de wok.

  11. Voeg 1 eetl. rijstolie toe en roerbak de ui gedurende 2 min. Doe er de paprikareepjes bij en roerbak 2 min.

  12. Voeg de courgetteblokjes en de roerbakmie toe, giet er de 4 dl kippenbouillon bij en bak nog eens 2 min.

  13. Schep de gebakken kippenreepjes weer in de wok en voeg de marinade toe. Roerbak 2 min. tot de mie gaar is en het vocht grotendeels opgenomen heeft.

  14. Doe er de tomatenblokjes bij en bak nog 1/2 min. Breng op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.

  15. Afwerking:
  16. Strooi er de snippers citroenmelisse over en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 52 g
Eiwit 46 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Las Casas del Toqui - Chardonnay Chili Wijn Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal