Pikante rijst met ananas en kalkoenenreepjes
Pikante rijst met ananas en kalkoenenreepjes

Pikante rijst met ananas en kalkoenenreepjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 781 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 65.6 g
Eiwit 47.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Pers de teentjes knoflook fijn.

  4. Rasp de gember.

  5. Laat de ananas uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de builtjes rijst gaar in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Verhit de bakolie in een wok en bak de ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg er de diepgevroren wokreepjes beetje bij beetje aan toe en bak lichtjes aan gedurende ± 5 min.

  9. Voeg de juliennegroenten of groentereepjes toe met de Griekse yoghurt en breng op smaak met de pilipili, de paprika en de komijn. Roer alles goed dooreen.

  10. Voeg het amandelpoeder en de tomatenpuree toe en giet er de kokosmelk over. Laat 10 min. sudderen.

  11. Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte rijst toe. Roer om en breng op smaak met limoensap, peper en zout en eventueel nog wat extra Topaz-kruiden.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op en bestrooi met korianderblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Pers de teentjes knoflook fijn.

  4. Rasp de gember.

  5. Laat de ananas uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Kook de builtjes rijst gaar in een kookpot met lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Verhit de bakolie in een wok en bak de ui, het knoflook en de gember glazig. Voeg er de diepgevroren wokreepjes beetje bij beetje aan toe en bak lichtjes aan gedurende ± 5 min.

  9. Voeg de juliennegroenten of groentereepjes toe met de Griekse yoghurt en breng op smaak met de pilipili, de paprika en de komijn. Roer alles goed dooreen.

  10. Voeg het amandelpoeder en de tomatenpuree toe en giet er de kokosmelk over. Laat 10 min. sudderen.

  11. Voeg de ananasstukjes en de uitgelekte rijst toe. Roer om en breng op smaak met limoensap, peper en zout en eventueel nog wat extra Topaz-kruiden.

  12. Afwerking:
  13. Dien onmiddellijk op en bestrooi met korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 781 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 65.6 g
Eiwit 47.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië Wijn Cabernet d'Anjou A.C. Comtesses Du Val

Bekijk het recept digitaal