- Bewaar

- Bewaar
Pikante tempé en andijvie-pastinaakrisotto
Onze drankensuggesties
Wijn By Barthès rosé A.O.P. Bandol Bier Jack's Precious IPA Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
Los de bouillonblokjes op in het hete water.
-
Snipper de ui fijn. Snij de andijvie in slierten en de pastinaak in staafjes van ± 1 cm en ± 4 cm lang.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Trek de blaadjes van de tijmtakjes.
-
Verkruimel de tempé.
-
Smelt 1/4 van de boter in een braadpan en bak de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en meng goed.
-
Blus met de witte wijn en laat de wijn helemaal verdampen. Overgiet met de helft van de bouillon en roer goed. Laat garen tot de bouillon helemaal opgenomen is.
-
Smelt ondertussen opnieuw 1/4 van de boter in een kookpot en stoof de staafjes pastinaak 8 min. beetgaar samen met de rozemarijn en de tijm.
-
Bevochtig tussendoor de risotto met de rest van de bouillon en laat ± 10 min. verder garen.
-
Verhit de rijstolie in een braadpan en voeg het pepertje toe. Bak de verkruimelde tempé krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zeezout.
-
Meng de rauwe slierten andijvie en de gebakken pastinaakstaafjes onder de risotto. Roer er de rest van de boter en het plantaardige roomalternatief onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de tempé.
Tempé is ideaal om lekker krokant te bakken of te frituren. Snij hem in schijfjes en bak die in rijst- of zonnebloemolie. Strooi er tijdens het bakken kruiden als cayennepeper, kurkuma of kerriepoeder over. Laat de tempé daarna even uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi lichtjes met zeezout. Tempé is ook lekker als aperitiefhapje: snij in staafjes en bak ze krokant in een pan. Serveer met een dipsausje.
Onze drankensuggesties
Wijn By Barthès rosé A.O.P. Bandol Bier Jack's Precious IPA Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
Los de bouillonblokjes op in het hete water.
-
Snipper de ui fijn. Snij de andijvie in slierten en de pastinaak in staafjes van ± 1 cm en ± 4 cm lang.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Trek de blaadjes van de tijmtakjes.
-
Verkruimel de tempé.
-
Smelt 1/4 van de boter in een braadpan en bak de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en meng goed.
-
Blus met de witte wijn en laat de wijn helemaal verdampen. Overgiet met de helft van de bouillon en roer goed. Laat garen tot de bouillon helemaal opgenomen is.
-
Smelt ondertussen opnieuw 1/4 van de boter in een kookpot en stoof de staafjes pastinaak 8 min. beetgaar samen met de rozemarijn en de tijm.
-
Bevochtig tussendoor de risotto met de rest van de bouillon en laat ± 10 min. verder garen.
-
Verhit de rijstolie in een braadpan en voeg het pepertje toe. Bak de verkruimelde tempé krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zeezout.
-
Meng de rauwe slierten andijvie en de gebakken pastinaakstaafjes onder de risotto. Roer er de rest van de boter en het plantaardige roomalternatief onder. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de tempé.
Tempé is ideaal om lekker krokant te bakken of te frituren. Snij hem in schijfjes en bak die in rijst- of zonnebloemolie. Strooi er tijdens het bakken kruiden als cayennepeper, kurkuma of kerriepoeder over. Laat de tempé daarna even uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi lichtjes met zeezout. Tempé is ook lekker als aperitiefhapje: snij in staafjes en bak ze krokant in een pan. Serveer met een dipsausje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn By Barthès rosé A.O.P. Bandol Bier Jack's Precious IPA Blond bier