- Bewaar

- Bewaar
Pilav
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Hak de blaadjes van de koriander en de munt grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. glazig.
-
Voeg de rijst en de rozijnen toe en roerbak even.
-
Voeg het kaneelstokje, de geplette korianderbolletjes, de kruidnagel en de saffraandraadjes toe. Roer om.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Haal daarna de kookpot van het vuur, verwijder het deksel en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo nog 5 min. stomen.
-
Roer de rijst daarna los met een vork en meng er de grofgehakte koriander- en muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer bij gebakken kip, vis of merguez. Ook lekker op een zomers buffet of bij barbecue.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper de rode ui fijn.
-
Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.
-
Hak de blaadjes van de koriander en de munt grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. glazig.
-
Voeg de rijst en de rozijnen toe en roerbak even.
-
Voeg het kaneelstokje, de geplette korianderbolletjes, de kruidnagel en de saffraandraadjes toe. Roer om.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Haal daarna de kookpot van het vuur, verwijder het deksel en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo nog 5 min. stomen.
-
Roer de rijst daarna los met een vork en meng er de grofgehakte koriander- en muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer bij gebakken kip, vis of merguez. Ook lekker op een zomers buffet of bij barbecue.