Pilav
Pilav

Pilav

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  6. Hak de blaadjes van de koriander en de munt grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. glazig.

  9. Voeg de rijst en de rozijnen toe en roerbak even.

  10. Voeg het kaneelstokje, de geplette korianderbolletjes, de kruidnagel en de saffraandraadjes toe. Roer om.

  11. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  12. Haal daarna de kookpot van het vuur, verwijder het deksel en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo nog 5 min. stomen.

  13. Roer de rijst daarna los met een vork en meng er de grofgehakte koriander- en muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer bij gebakken kip, vis of merguez. Ook lekker op een zomers buffet of bij barbecue.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Plet de korianderbolletjes met de bolle kant van een lepel.

  6. Hak de blaadjes van de koriander en de munt grof.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. glazig.

  9. Voeg de rijst en de rozijnen toe en roerbak even.

  10. Voeg het kaneelstokje, de geplette korianderbolletjes, de kruidnagel en de saffraandraadjes toe. Roer om.

  11. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  12. Haal daarna de kookpot van het vuur, verwijder het deksel en leg een propere keukenhanddoek op de kookpot. Laat de rijst zo nog 5 min. stomen.

  13. Roer de rijst daarna los met een vork en meng er de grofgehakte koriander- en muntblaadjes onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer bij gebakken kip, vis of merguez. Ook lekker op een zomers buffet of bij barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 289 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 53.7 g
Eiwit 5.6 g

Bekijk het recept digitaal