Pilav van bulgur (bulgur pilavi)
Pilav van bulgur (bulgur pilavi)

Pilav van bulgur (bulgur pilavi)

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 14 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de bulgur in een fijne zeef onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie met de boter in een kookpot en voeg de tomatenpuree en de bulgur toe. Roerbak even.

  6. Kruid met de peper, het zout en de cayennepeper, en voeg de bouillon toe.

  7. Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur, tot de bulgur gaar is.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de bulgur in een fijne zeef onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie met de boter in een kookpot en voeg de tomatenpuree en de bulgur toe. Roerbak even.

  6. Kruid met de peper, het zout en de cayennepeper, en voeg de bouillon toe.

  7. Breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur, tot de bulgur gaar is.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 432 kcal
Vet 8.7 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 14 g

Bekijk het recept digitaal