Piratenboot
Piratenboot

Piratenboot

Aperitiefhapje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 19.4 g
Eiwit 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Snij de velletjes bladerdeeg in de lengte in 2.

  5. Snij ook de worsten in de lengte in 2.

  6. Besmeer elk stukje bladerdeeg met 1/2 eetl. ketchup en leg er een halve worst op.

  7. Knijp de 2 hoekjes aan elke kant samen, zodat je de vorm van een boot krijgt. Bestrooi elke boot met geraspte kaas.

  8. Plaats de bootjes ongeveer 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Snij intussen 10 vierkanten van ± 5 cm uit papier, en teken er een doodskop op. Steek er een prikkertje door zodat je een vlag krijgt.

  10. Afwerking:
  11. Prik de vlaggen in de bootjes en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Snij de velletjes bladerdeeg in de lengte in 2.

  5. Snij ook de worsten in de lengte in 2.

  6. Besmeer elk stukje bladerdeeg met 1/2 eetl. ketchup en leg er een halve worst op.

  7. Knijp de 2 hoekjes aan elke kant samen, zodat je de vorm van een boot krijgt. Bestrooi elke boot met geraspte kaas.

  8. Plaats de bootjes ongeveer 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Snij intussen 10 vierkanten van ± 5 cm uit papier, en teken er een doodskop op. Steek er een prikkertje door zodat je een vlag krijgt.

  10. Afwerking:
  11. Prik de vlaggen in de bootjes en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 237 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 19.4 g
Eiwit 5.5 g

Bekijk het recept digitaal