Piratenschat in een stamppot van witte selder
Piratenschat in een stamppot van witte selder

Piratenschat in een stamppot van witte selder

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 70.4 g
Suiker 4.6 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 24.7 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij het onderste stuk van de witte selder en schil de stengels. Snij ze dan in dunne stukken van ± 1 cm.

  4. Snij de ui in 2 en dan in halvemaantjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Leg de gepaneerde stukjes vis intussen op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de selder toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Giet de aardappelen af en plat tot een puree. Meng er de zure room en 1 eetl. boter onder. Voeg de gestoofde selder toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met het bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij het onderste stuk van de witte selder en schil de stengels. Snij ze dan in dunne stukken van ± 1 cm.

  4. Snij de ui in 2 en dan in halvemaantjes.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Leg de gepaneerde stukjes vis intussen op een bakplaat met bakpapier en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de selder toe en laat 10 min. stoven. Roer regelmatig om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Giet de aardappelen af en plat tot een puree. Meng er de zure room en 1 eetl. boter onder. Voeg de gestoofde selder toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 622 kcal
Vet 25.4 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 70.4 g
Suiker 4.6 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 24.7 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Dobbel Amberbier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Cabernet-Merlot Australië

Bekijk het recept digitaal