Pita met falafel en guacamole
Pita met falafel en guacamole

Pita met falafel en guacamole

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Energie 2506 kj
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 19.3 g
Vezel 32.5 g
Eiwit 26.9 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de falafels en de frieten over een bakplaat met bakpapier. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen de minikomkommers en de radijzen in dunne schijfjes. Laat de maïs uitlekken. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de pitabroodjes (instructies: zie verpakking).

  6. Vul de pitabroodjes met de salade, de falafels en de guacamole. Hak de koriander grof en geef erbij.

Tip
Nog pitabroodjes over?

Verpak ze in huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Heerlijk als ontbijt met roomkaas, confituur of choco. De rest van de groenten is lekker als lunch.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de falafels en de frieten over een bakplaat met bakpapier. Zet 16 à 18 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen de minikomkommers en de radijzen in dunne schijfjes. Laat de maïs uitlekken. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  5. Verwarm de pitabroodjes (instructies: zie verpakking).

  6. Vul de pitabroodjes met de salade, de falafels en de guacamole. Hak de koriander grof en geef erbij.

Tip
Nog pitabroodjes over?

Verpak ze in huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Heerlijk als ontbijt met roomkaas, confituur of choco. De rest van de groenten is lekker als lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Energie 2506 kj
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 19.3 g
Vezel 32.5 g
Eiwit 26.9 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g

Bekijk het recept digitaal