Pita met kabeljauwburger en kappertjesdressing
Pita met kabeljauwburger en kappertjesdressing

Pita met kabeljauwburger en kappertjesdressing

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 36.6 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 23.5 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado's in grote stukken en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  5. Hak de dille grof.

  6. Snij de tomaten in fijne schijfjes.

  7. Meng de lichte room met de rest van het citroensap, de uitgelekte kappertjes en de dille. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 4 a 5 min. goudbruin aan elke kant.

  11. Verwarm de pitabroodjes 3 a 5 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de pitabroodjes open. Verdeel over elk broodje wat veldsla, avocado en schijfjes tomaat. Vul met de kabeljauwburger en werk af met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Snij het vruchtvlees van de avocado's in grote stukken en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  5. Hak de dille grof.

  6. Snij de tomaten in fijne schijfjes.

  7. Meng de lichte room met de rest van het citroensap, de uitgelekte kappertjes en de dille. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 4 a 5 min. goudbruin aan elke kant.

  11. Verwarm de pitabroodjes 3 a 5 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snij de pitabroodjes open. Verdeel over elk broodje wat veldsla, avocado en schijfjes tomaat. Vul met de kabeljauwburger en werk af met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 36.6 g
Verzadigd vet 6.3 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 23.5 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre Blond abdijbier Bier Hoegaarden Wit 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn Cheverny A.O.P. 'Les Vieilles Serres' Wijn Vintense 'O°rigin' Terra Australis Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal