Pita met salade van wortel en mandora
Pita met salade van wortel en mandora

Pita met salade van wortel en mandora

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 53.2 g
Eiwit 35.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de mandora.

  4. Plet de korianderbolletjes en de komijn met de platte kant van een mes.

  5. Haal de blaadjes van het plantje koriander.

  6. Bereiding:
  7. Rasp de wortelen en overgiet met het mandorasap.

  8. Meng er de geplette koriander, de komijn, de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  9. Bak het pitavlees gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en meng onder de salade.

  10. Afwerking:
  11. Werk de salade af met de verse koriander blaadjes. Vul er de pitabroodjes mee die u vooraf geroosterd hebt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Pers de mandora.

  4. Plet de korianderbolletjes en de komijn met de platte kant van een mes.

  5. Haal de blaadjes van het plantje koriander.

  6. Bereiding:
  7. Rasp de wortelen en overgiet met het mandorasap.

  8. Meng er de geplette koriander, de komijn, de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  9. Bak het pitavlees gaar in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof en meng onder de salade.

  10. Afwerking:
  11. Werk de salade af met de verse koriander blaadjes. Vul er de pitabroodjes mee die u vooraf geroosterd hebt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vet 33.9 g
Koolhydraat 53.2 g
Eiwit 35.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Augustijn Grand Cru (Speciaalbier) Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' 2011 A.O.P. Alsace Wolfberger (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal