Pita met tofoereepjes, guacamole en gekaramelliseerde sesamzaadjes
Pita met tofoereepjes, guacamole en gekaramelliseerde sesamzaadjes

Pita met tofoereepjes, guacamole en gekaramelliseerde sesamzaadjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 799 kcal
Vet 46 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 9.7 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 28.6 g
Zout 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pluk de blaadjes koriander.

  4. Snij de tomaten in 4.

  5. Pers de limoen.

  6. Bereiding:
  7. Doe de suiker, het limoensap en de sesamzaadjes in een pan en verwarm tot de suiker gesmolten is. Laat kort karamelliseren en zet daarna meteen het vuur af. Meng goed.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes enkele min.

  9. Verwarm intussen de pitabroodjes 1 min. n de broodrooster.

  10. Meng de tomaten met de slamix (hou wat blaadjes apart voor in de pitabroodjes). Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Werk af met de notenmix.

  11. Afwerking:
  12. Vul de pitabroodjes met de tofoereepjes, blaadjes sla en koriander en de guacamole. Lepel er wat gekaramelliseerde sesamzaadjes op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pluk de blaadjes koriander.

  4. Snij de tomaten in 4.

  5. Pers de limoen.

  6. Bereiding:
  7. Doe de suiker, het limoensap en de sesamzaadjes in een pan en verwarm tot de suiker gesmolten is. Laat kort karamelliseren en zet daarna meteen het vuur af. Meng goed.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes enkele min.

  9. Verwarm intussen de pitabroodjes 1 min. n de broodrooster.

  10. Meng de tomaten met de slamix (hou wat blaadjes apart voor in de pitabroodjes). Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Werk af met de notenmix.

  11. Afwerking:
  12. Vul de pitabroodjes met de tofoereepjes, blaadjes sla en koriander en de guacamole. Lepel er wat gekaramelliseerde sesamzaadjes op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 799 kcal
Vet 46 g
Verzadigd vet 6.4 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 9.7 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 28.6 g
Zout 2.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Curtius Blond bier Wijn Salento I.G.T. 'Masso Antico' Primitivo Rosé Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal