Pita met veggieburger
Pita met veggieburger

Pita met veggieburger

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 53.2 g
Eiwit 35.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 minuten)

  3. Snij de lente-uitjes in kleine stukjes.

  4. Schil de wortel met een dunschiller en snij hem in hele kleine blokjes.

  5. Breek de eieren één voor één in een grote mengkom.

  6. Trek de blaadjes van de kropsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in reepjes.

  7. Snij de trostomaten in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Doe de seitan en het paneermeel bij de eieren in de mengkom en mix fijn.

  10. Voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

  11. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol van elke portie een balletje van ongeveer dezelfde grootte en druk ze plat tot een burger.

  12. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de olijfolie te verhitten in een pan en de burgers 2 à 3 minuten aan elke kant te bakken.

  13. Rooster intussen de pitabroodjed in de broodrooster.

  14. Afwerking:
  15. Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Let op: de binnenkant is warm! Vul elke pitabroodje met een veggieburger, enkele schijfjes trostomaat en een beetje sla. Werk telkens af met 1 eetlepel ketchup of mayonaise.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 minuten)

  3. Snij de lente-uitjes in kleine stukjes.

  4. Schil de wortel met een dunschiller en snij hem in hele kleine blokjes.

  5. Breek de eieren één voor één in een grote mengkom.

  6. Trek de blaadjes van de kropsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in reepjes.

  7. Snij de trostomaten in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Doe de seitan en het paneermeel bij de eieren in de mengkom en mix fijn.

  10. Voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout en meng goed.

  11. Verdeel het deeg in 4 porties. Rol van elke portie een balletje van ongeveer dezelfde grootte en druk ze plat tot een burger.

  12. Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de olijfolie te verhitten in een pan en de burgers 2 à 3 minuten aan elke kant te bakken.

  13. Rooster intussen de pitabroodjed in de broodrooster.

  14. Afwerking:
  15. Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Let op: de binnenkant is warm! Vul elke pitabroodje met een veggieburger, enkele schijfjes trostomaat en een beetje sla. Werk telkens af met 1 eetlepel ketchup of mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 18.9 g
Koolhydraat 53.2 g
Eiwit 35.2 g

Bekijk het recept digitaal