- Bewaar

- Bewaar
Pita met veggieburger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 minuten)
-
Snij de lente-uitjes in kleine stukjes.
-
Schil de wortel met een dunschiller en snij hem in hele kleine blokjes.
-
Breek de eieren één voor één in een grote mengkom.
-
Trek de blaadjes van de kropsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in reepjes.
-
Snij de trostomaten in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Doe de seitan en het paneermeel bij de eieren in de mengkom en mix fijn.
-
Voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
-
Verdeel het deeg in 4 porties. Rol van elke portie een balletje van ongeveer dezelfde grootte en druk ze plat tot een burger.
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de olijfolie te verhitten in een pan en de burgers 2 à 3 minuten aan elke kant te bakken.
-
Rooster intussen de pitabroodjed in de broodrooster.
-
Afwerking:
-
Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Let op: de binnenkant is warm! Vul elke pitabroodje met een veggieburger, enkele schijfjes trostomaat en een beetje sla. Werk telkens af met 1 eetlepel ketchup of mayonaise.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 minuten)
-
Snij de lente-uitjes in kleine stukjes.
-
Schil de wortel met een dunschiller en snij hem in hele kleine blokjes.
-
Breek de eieren één voor één in een grote mengkom.
-
Trek de blaadjes van de kropsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in reepjes.
-
Snij de trostomaten in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Doe de seitan en het paneermeel bij de eieren in de mengkom en mix fijn.
-
Voeg de blokjes wortel en de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
-
Verdeel het deeg in 4 porties. Rol van elke portie een balletje van ongeveer dezelfde grootte en druk ze plat tot een burger.
-
Vraag aan je hulpkok (mama, papa …) om de olijfolie te verhitten in een pan en de burgers 2 à 3 minuten aan elke kant te bakken.
-
Rooster intussen de pitabroodjed in de broodrooster.
-
Afwerking:
-
Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Let op: de binnenkant is warm! Vul elke pitabroodje met een veggieburger, enkele schijfjes trostomaat en een beetje sla. Werk telkens af met 1 eetlepel ketchup of mayonaise.