- Bewaar

- Bewaar
Pita met veggieburger en kruidendressing
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (10 u. weken)
-
Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Op het moment zelf (1 u. 30 min.)
-
Kook de geweekte kikkererwten 1 u. 30 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook intussen de linzen 20 min. in een andere kookpot met 1 L lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Snipper de ui, de koriander en de platte peterselie fijn.
-
Rasp de wortelen en de gember fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten.
-
Meng de yoghurt met 1/4 van de koriander en 1/4 van de platte peterselie. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg het paprikapoeder, de kaneel en het komijnpoeder toe. Meng goed en laat nog even stoven.
-
Doe de gekookte kikkererwten en de helft van de linzen in een hoge maatbeker. Voeg de gestoofde ui toe aan de kikkererwten en de linzen. Doe er het ei en de gember bij en mix fijn.
-
Meng er de andere helft van de linzen en het paneermeel onder, samen met de rest van de peterselie en de koriander. Kneed tot een mooi beslag en zet even in de koelkast.
-
Vorm 4 burgers van het beslag en bestrooi met de bloem.
-
Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Leg ze even onder de ovengrill of rooster ze in een broodrooster.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 min. aan elke kant.
-
Verdeel de komkommerlinten en de geraspte wortelen over de pitabroodjes en steek in elk pitabroodje een burger. Lepel er wat kruidendressing over.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (10 u. weken)
-
Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Op het moment zelf (1 u. 30 min.)
-
Kook de geweekte kikkererwten 1 u. 30 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook intussen de linzen 20 min. in een andere kookpot met 1 L lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Snipper de ui, de koriander en de platte peterselie fijn.
-
Rasp de wortelen en de gember fijn.
-
Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten.
-
Meng de yoghurt met 1/4 van de koriander en 1/4 van de platte peterselie. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg het paprikapoeder, de kaneel en het komijnpoeder toe. Meng goed en laat nog even stoven.
-
Doe de gekookte kikkererwten en de helft van de linzen in een hoge maatbeker. Voeg de gestoofde ui toe aan de kikkererwten en de linzen. Doe er het ei en de gember bij en mix fijn.
-
Meng er de andere helft van de linzen en het paneermeel onder, samen met de rest van de peterselie en de koriander. Kneed tot een mooi beslag en zet even in de koelkast.
-
Vorm 4 burgers van het beslag en bestrooi met de bloem.
-
Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Leg ze even onder de ovengrill of rooster ze in een broodrooster.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 min. aan elke kant.
-
Verdeel de komkommerlinten en de geraspte wortelen over de pitabroodjes en steek in elk pitabroodje een burger. Lepel er wat kruidendressing over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja - Spanje