Pita met veggieburger en kruidendressing
Pita met veggieburger en kruidendressing

Pita met veggieburger en kruidendressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 531 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 78.1 g
Eiwit 23.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (10 u. weken)
  3. Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Op het moment zelf (1 u. 30 min.)
  5. Kook de geweekte kikkererwten 1 u. 30 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Kook intussen de linzen 20 min. in een andere kookpot met 1 L lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  7. Snipper de ui, de koriander en de platte peterselie fijn.

  8. Rasp de wortelen en de gember fijn.

  9. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten.

  10. Meng de yoghurt met 1/4 van de koriander en 1/4 van de platte peterselie. Kruid met peper en zout.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  13. Voeg het paprikapoeder, de kaneel en het komijnpoeder toe. Meng goed en laat nog even stoven.

  14. Doe de gekookte kikkererwten en de helft van de linzen in een hoge maatbeker. Voeg de gestoofde ui toe aan de kikkererwten en de linzen. Doe er het ei en de gember bij en mix fijn.

  15. Meng er de andere helft van de linzen en het paneermeel onder, samen met de rest van de peterselie en de koriander. Kneed tot een mooi beslag en zet even in de koelkast.

  16. Vorm 4 burgers van het beslag en bestrooi met de bloem.

  17. Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Leg ze even onder de ovengrill of rooster ze in een broodrooster.

  18. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 min. aan elke kant.

  19. Verdeel de komkommerlinten en de geraspte wortelen over de pitabroodjes en steek in elk pitabroodje een burger. Lepel er wat kruidendressing over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (10 u. weken)
  3. Laat de kikkererwten minstens 10 u. weken in 2 L water. Giet af en spoel onder koud water.

  4. Op het moment zelf (1 u. 30 min.)
  5. Kook de geweekte kikkererwten 1 u. 30 min. in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  6. Kook intussen de linzen 20 min. in een andere kookpot met 1 L lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  7. Snipper de ui, de koriander en de platte peterselie fijn.

  8. Rasp de wortelen en de gember fijn.

  9. Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller in lange linten.

  10. Meng de yoghurt met 1/4 van de koriander en 1/4 van de platte peterselie. Kruid met peper en zout.

  11. Bereiding:
  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig.

  13. Voeg het paprikapoeder, de kaneel en het komijnpoeder toe. Meng goed en laat nog even stoven.

  14. Doe de gekookte kikkererwten en de helft van de linzen in een hoge maatbeker. Voeg de gestoofde ui toe aan de kikkererwten en de linzen. Doe er het ei en de gember bij en mix fijn.

  15. Meng er de andere helft van de linzen en het paneermeel onder, samen met de rest van de peterselie en de koriander. Kneed tot een mooi beslag en zet even in de koelkast.

  16. Vorm 4 burgers van het beslag en bestrooi met de bloem.

  17. Snij de pitabroodjes aan 1 kant open. Leg ze even onder de ovengrill of rooster ze in een broodrooster.

  18. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 4 min. aan elke kant.

  19. Verdeel de komkommerlinten en de geraspte wortelen over de pitabroodjes en steek in elk pitabroodje een burger. Lepel er wat kruidendressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 531 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 78.1 g
Eiwit 23.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Campo Viejo Tempranillo D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal