Pita met zeevruchten en lookdressing
Pita met zeevruchten en lookdressing

Pita met zeevruchten en lookdressing

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 42.1 g
Suiker 5.8 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 21.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Ontdooi de zeevruchten oppervlakkig en dep ze droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.

  5. Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.

  6. Rasp de wortel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 2 à 3 min.

  9. Voeg de zeevruchten toe en bak nog ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de platte peterselie, het knoflook en de geraspte wortel toe aan de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  11. Verwarm intussen de pitabroodjes 3 à 5 min. in een broodrooster of onder de grill.

  12. Open de pitabroodjes en verdeel de yoghurtdressing over de bodem. Verdeel er de slamix, de zeevruchten en de paprika's over. Werk af met de geroosterde zaden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Ontdooi de zeevruchten oppervlakkig en dep ze droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.

  5. Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.

  6. Rasp de wortel.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 2 à 3 min.

  9. Voeg de zeevruchten toe en bak nog ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de platte peterselie, het knoflook en de geraspte wortel toe aan de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  11. Verwarm intussen de pitabroodjes 3 à 5 min. in een broodrooster of onder de grill.

  12. Open de pitabroodjes en verdeel de yoghurtdressing over de bodem. Verdeel er de slamix, de zeevruchten en de paprika's over. Werk af met de geroosterde zaden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 450 kcal
Vet 19.4 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 42.1 g
Suiker 5.8 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 21.7 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Mirestel A.O.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal