- Bewaar

- Bewaar
Pita met zeevruchten en lookdressing
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Mirestel A.O.P. Côtes de Gascogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Ontdooi de zeevruchten oppervlakkig en dep ze droog.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.
-
Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de wortel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 2 à 3 min.
-
Voeg de zeevruchten toe en bak nog ± 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de platte peterselie, het knoflook en de geraspte wortel toe aan de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen de pitabroodjes 3 à 5 min. in een broodrooster of onder de grill.
-
Open de pitabroodjes en verdeel de yoghurtdressing over de bodem. Verdeel er de slamix, de zeevruchten en de paprika's over. Werk af met de geroosterde zaden.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Mirestel A.O.P. Côtes de Gascogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Ontdooi de zeevruchten oppervlakkig en dep ze droog.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij de rest in reepjes.
-
Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.
-
Rasp de wortel.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprikareepjes 2 à 3 min.
-
Voeg de zeevruchten toe en bak nog ± 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de platte peterselie, het knoflook en de geraspte wortel toe aan de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen de pitabroodjes 3 à 5 min. in een broodrooster of onder de grill.
-
Open de pitabroodjes en verdeel de yoghurtdressing over de bodem. Verdeel er de slamix, de zeevruchten en de paprika's over. Werk af met de geroosterde zaden.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Mirestel A.O.P. Côtes de Gascogne