Pittig aardappelslaatje met Praagse schnitzel
Pittig aardappelslaatje met Praagse schnitzel

Pittig aardappelslaatje met Praagse schnitzel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 42.5 g
Suiker 13.7 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 34.6 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  2. Snij de tomaten en de radijzen in dunne partjes.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de wortelen en rasp ze.

  4. Kook de aardappelschijfjes +/- 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de Praagse schnitzels 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de tomaten, de wortelen, de radijzen en de lente-uitjes onder de aardappelschijfjes. Overgiet met de vinaigrette en meng goed.

  7. Verdeel het aardappelslaatje over de borden. Snij de schnitzels in reepjes en schik naast de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  2. Snij de tomaten en de radijzen in dunne partjes.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de wortelen en rasp ze.

  4. Kook de aardappelschijfjes +/- 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de Praagse schnitzels 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de tomaten, de wortelen, de radijzen en de lente-uitjes onder de aardappelschijfjes. Overgiet met de vinaigrette en meng goed.

  7. Verdeel het aardappelslaatje over de borden. Snij de schnitzels in reepjes en schik naast de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 446 kcal
Vet 13.6 g
Verzadigd vet 2.9 g
Koolhydraat 42.5 g
Suiker 13.7 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 34.6 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kwak Blonde Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Verso Rosato 2020 Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal