Pittig gehaktballetje met augurk
Pittig gehaktballetje met augurk

Pittig gehaktballetje met augurk

20 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hak de gedroogde tomaten fijn en pers het knoflook. Meng samen met de Griekse yoghurt en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol er 15 balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat daarna afkoelen.

  4. Steek 1 augurkenschijfje op een prikkertje. Wentel 1 balletje door de vinaigrette en steek samen met een tweede augurkje op het prikkertje. Maak zo 15 spiesjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hak de gedroogde tomaten fijn en pers het knoflook. Meng samen met de Griekse yoghurt en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol er 15 balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de balletjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Laat daarna afkoelen.

  4. Steek 1 augurkenschijfje op een prikkertje. Wentel 1 balletje door de vinaigrette en steek samen met een tweede augurkje op het prikkertje. Maak zo 15 spiesjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 1.6 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal