Pittig kippenstoofpotje met Griekse pasta
Pittig kippenstoofpotje met Griekse pasta

Pittig kippenstoofpotje met Griekse pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 11.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 45.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snipper de munt en de koriander fijn.

  5. Snij de courgettes in blokjes.

  6. Snij de kippendijen in 2 en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Voeg de tomatenpuree, 2,5 dl water, het knoflook, de piment d'espelette, de kurkuma, de saffraan, het korianderpoeder en de fijngesnipperde munt en koriander toe. Dek af en laat ± 45 min. Sudderen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgetteblokjes 5 min. Kruid met peper en zout. Meng de courgetteblokjes op het einde van de gaartijd onder het kippenstoofpotje.

  10. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en schep 1,5 dl saus van de kip onder de pasta.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de Griekse pasta over de borden en schep er de kip en de saus bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Snipper de munt en de koriander fijn.

  5. Snij de courgettes in blokjes.

  6. Snij de kippendijen in 2 en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Voeg de tomatenpuree, 2,5 dl water, het knoflook, de piment d'espelette, de kurkuma, de saffraan, het korianderpoeder en de fijngesnipperde munt en koriander toe. Dek af en laat ± 45 min. Sudderen op een zacht vuur.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgetteblokjes 5 min. Kruid met peper en zout. Meng de courgetteblokjes op het einde van de gaartijd onder het kippenstoofpotje.

  10. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en schep 1,5 dl saus van de kip onder de pasta.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de Griekse pasta over de borden en schep er de kip en de saus bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 34.1 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 82.7 g
Suiker 11.5 g
Vezel 3 g
Eiwit 45.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris I.G.P. Sable de Camargue

Bekijk het recept digitaal