- Bewaar

- Bewaar
Pittig mosselpotje met kleurrijke tomaten
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier dat fris en fruitig smaakt en een fijne hopbittere toets heeft. Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Droge witte wijn met fl orale aroma's (van de verdicchiodruiven) en een frisse, levendige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snipper intussen de uien en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Snij de kerstomaten in 2 en de pruimtomaten in 4 of 6.
-
Hak de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot of in individuele mosselpotten en bak de uien, het knoflook en het pepertje 1 min.
-
Voeg de mosselen en de rozemarijntakjes toe en kruid met zwarte peper.
-
Giet er de wijn bij en laat 3 à 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Voeg de kerstomaten, de pruimtomaten en de peterselie toe aan de mosselen en schud goed op. Dek af en laat nog 5 min. verder garen tot de mosselen open zijn.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en lepel er de mosselen en de groenten op. Bestrooi met de rucola.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier dat fris en fruitig smaakt en een fijne hopbittere toets heeft. Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Droge witte wijn met fl orale aroma's (van de verdicchiodruiven) en een frisse, levendige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de mosselen onder koud water tot alle zandrestjes weg zijn. Laat uitlekken.
-
Snipper intussen de uien en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Snij de kerstomaten in 2 en de pruimtomaten in 4 of 6.
-
Hak de peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot of in individuele mosselpotten en bak de uien, het knoflook en het pepertje 1 min.
-
Voeg de mosselen en de rozemarijntakjes toe en kruid met zwarte peper.
-
Giet er de wijn bij en laat 3 à 5 min. koken op een hoog vuur.
-
Voeg de kerstomaten, de pruimtomaten en de peterselie toe aan de mosselen en schud goed op. Dek af en laat nog 5 min. verder garen tot de mosselen open zijn.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, roer er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tagliatelle over de borden en lepel er de mosselen en de groenten op. Bestrooi met de rucola.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier dat fris en fruitig smaakt en een fijne hopbittere toets heeft. Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro - Marche - Italië Droge witte wijn met fl orale aroma's (van de verdicchiodruiven) en een frisse, levendige smaak.