Pittig stoofpotje `forestière' met zachtgekookt ei
Pittig stoofpotje `forestière' met zachtgekookt ei

Pittig stoofpotje `forestière' met zachtgekookt ei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 14.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de peterselie grof.

  3. Bereiding:
  4. Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4 of 6.

  5. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig.

  6. Voeg de diepgevroren forestièremix toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  7. Kook de eieren 5 à 6 min. zacht.

  8. Meng de mosterd onder de room en roer tot een glad mengsel.

  9. Meng de krielaardappelen onder de groenten en overgiet met de mosterdroom. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even opwarmen.

  10. Pel de zachtgekookte eieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenten met de mosterdroom over de borden en schik er in het midden een gepeld eitje op. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de peterselie grof.

  3. Bereiding:
  4. Kook de ongeschilde krielaardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 4 of 6.

  5. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de diepgevroren ui en het knoflook glazig.

  6. Voeg de diepgevroren forestièremix toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur.

  7. Kook de eieren 5 à 6 min. zacht.

  8. Meng de mosterd onder de room en roer tot een glad mengsel.

  9. Meng de krielaardappelen onder de groenten en overgiet met de mosterdroom. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even opwarmen.

  10. Pel de zachtgekookte eieren.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de groenten met de mosterdroom over de borden en schik er in het midden een gepeld eitje op. Bestrooi met de grofgehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 393 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 14.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn La Croix de Buzet A.O.P. Buzet

Bekijk het recept digitaal