Pittig suddergerecht van varkensvlees en mais
Pittig suddergerecht van varkensvlees en mais

Pittig suddergerecht van varkensvlees en mais

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 66.5 g
Eiwit 49.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het vlees in kleinere stukjes.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de tomaten in blokjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en giet af.

  8. Bereiding:
  9. De dag voordien (10 min. + 1 u.)
  10. Bak het varkensvlees in een braadpan kort aan in de hete olijfolie. Voeg de stukken ui en chilipepertjes toe en laat 2 min. bakken.

  11. Voeg de droge witte wijn, het ananassap, de tomaten, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe. Kruid met de kaneel, de nootmuskaat, de marjolein, peper en zout. Laat afgedekt 30 min. sudderen.

  12. Voeg de maïs, de courgetteblokjes en de diepgevroren bloemkool toe. Laat nog 25 min. sudderen.

  13. De dag zelf (15 min.)
  14. Verwarm het varkensvlees op een zacht vuur.

  15. Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl lichtgezouten water. Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het vlees in kleinere stukjes.

  4. Snij de ongeschilde courgette en de tomaten in blokjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en giet af.

  8. Bereiding:
  9. De dag voordien (10 min. + 1 u.)
  10. Bak het varkensvlees in een braadpan kort aan in de hete olijfolie. Voeg de stukken ui en chilipepertjes toe en laat 2 min. bakken.

  11. Voeg de droge witte wijn, het ananassap, de tomaten, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe. Kruid met de kaneel, de nootmuskaat, de marjolein, peper en zout. Laat afgedekt 30 min. sudderen.

  12. Voeg de maïs, de courgetteblokjes en de diepgevroren bloemkool toe. Laat nog 25 min. sudderen.

  13. De dag zelf (15 min.)
  14. Verwarm het varkensvlees op een zacht vuur.

  15. Kook ondertussen de rijst 10 min. in 5 dl lichtgezouten water. Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 732 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 66.5 g
Eiwit 49.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Nero d'Avola Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal