Pittige gazpacho met avocado en garnalen
Pittige gazpacho met avocado en garnalen

Pittige gazpacho met avocado en garnalen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 17.2 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 17 g
Suiker 11.8 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pel de tomaten (dompel ze eerst 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij de tomaten in stukken en verwijder de pitjes met een lepel.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken.

  4. Schil 2/3 van de komkommer en snij in stukken. Snij 1/3 ongeschilde komkommer in heel fijne staafjes en hou opzij voor de afwerking.

  5. Snij de sjalot in stukken en mix samen met de tomaten, de paprika, de stukken komkommer en het gepelde knoflook tot een gladde massa. Roer er de olijfolie, de sherryazijn en enkele druppels tabasco onder. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 u. afkoelen in de koelkast.

  6. Snij vlak voor het serveren het vruchtvlees van de halve avocado in heel kleine blokjes.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de gazpacho over kommen of diepe borden en werk af met de roggebroodsnacks, de garnalen, de staafjes komkommer, de avocado en de blaadjes basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pel de tomaten (dompel ze eerst 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Snij de tomaten in stukken en verwijder de pitjes met een lepel.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken.

  4. Schil 2/3 van de komkommer en snij in stukken. Snij 1/3 ongeschilde komkommer in heel fijne staafjes en hou opzij voor de afwerking.

  5. Snij de sjalot in stukken en mix samen met de tomaten, de paprika, de stukken komkommer en het gepelde knoflook tot een gladde massa. Roer er de olijfolie, de sherryazijn en enkele druppels tabasco onder. Kruid met peper en zout. Laat 1 à 2 u. afkoelen in de koelkast.

  6. Snij vlak voor het serveren het vruchtvlees van de halve avocado in heel kleine blokjes.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de gazpacho over kommen of diepe borden en werk af met de roggebroodsnacks, de garnalen, de staafjes komkommer, de avocado en de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 17.2 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 17 g
Suiker 11.8 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 6.6 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Domaine Royal de Jarras 'Tête de Cuvée' Gris I.G.P. Sable de Camargue

Bekijk het recept digitaal