Pittige gazpacho met venkel- en serranokruimels
Pittige gazpacho met venkel- en serranokruimels

Pittige gazpacho met venkel- en serranokruimels

1 u. 40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 9.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min., enkele uren vooraf)

  3. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.

  4. Snij ondertussen de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprika helften 10 à 20 min. onder de grill met de velkant naar boven, tot ze zwarte vlekken vertonen. Laat afkoelen in een gesloten plastic zak, zo kan u ze makkelijk pellen. Snij de gepelde paprika's daarna in blokjes.

  5. Leg de sneetjes ham naast elkaar op een vel aluminiumfolie op een bakplaat. Zet 5 à 10 min. onder de grill tot ze droog en krokant zijn. Let erop dat ze niet verbranden. Doe de warme sneetjes in een plastic zak en verkruimel tot kleine stukjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit en snij in blokjes.

  7. Pers het teentje knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Enkele uren vooraf (5 min.)
  10. Mix de tomatenblokjes met de paprikablokjes, het geperste knoflook, de rodewijnazijn, de olijfolie en 2 dl water. Kruid met pilipili, peper en zout. Zet goed koel weg.

  11. Op het moment zelf (5 min.)
  12. Rasp de venkel. Hou 4 takjes venkelgroen apart voor het garnituur.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de gazpacho in soepkommetjes of glazen en strooi er wat geraspte venkel en serranokruimels over. Versier met een takje venkelgroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (40 min., enkele uren vooraf)

  3. Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.

  4. Snij ondertussen de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprika helften 10 à 20 min. onder de grill met de velkant naar boven, tot ze zwarte vlekken vertonen. Laat afkoelen in een gesloten plastic zak, zo kan u ze makkelijk pellen. Snij de gepelde paprika's daarna in blokjes.

  5. Leg de sneetjes ham naast elkaar op een vel aluminiumfolie op een bakplaat. Zet 5 à 10 min. onder de grill tot ze droog en krokant zijn. Let erop dat ze niet verbranden. Doe de warme sneetjes in een plastic zak en verkruimel tot kleine stukjes.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit en snij in blokjes.

  7. Pers het teentje knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Enkele uren vooraf (5 min.)
  10. Mix de tomatenblokjes met de paprikablokjes, het geperste knoflook, de rodewijnazijn, de olijfolie en 2 dl water. Kruid met pilipili, peper en zout. Zet goed koel weg.

  11. Op het moment zelf (5 min.)
  12. Rasp de venkel. Hou 4 takjes venkelgroen apart voor het garnituur.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de gazpacho in soepkommetjes of glazen en strooi er wat geraspte venkel en serranokruimels over. Versier met een takje venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 9.6 g

Bekijk het recept digitaal