- Bewaar

- Bewaar
Pittige gazpacho met venkel- en serranokruimels
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min., enkele uren vooraf)
-
Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.
-
Snij ondertussen de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprika helften 10 à 20 min. onder de grill met de velkant naar boven, tot ze zwarte vlekken vertonen. Laat afkoelen in een gesloten plastic zak, zo kan u ze makkelijk pellen. Snij de gepelde paprika's daarna in blokjes.
-
Leg de sneetjes ham naast elkaar op een vel aluminiumfolie op een bakplaat. Zet 5 à 10 min. onder de grill tot ze droog en krokant zijn. Let erop dat ze niet verbranden. Doe de warme sneetjes in een plastic zak en verkruimel tot kleine stukjes.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit en snij in blokjes.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (5 min.)
-
Mix de tomatenblokjes met de paprikablokjes, het geperste knoflook, de rodewijnazijn, de olijfolie en 2 dl water. Kruid met pilipili, peper en zout. Zet goed koel weg.
-
Op het moment zelf (5 min.)
-
Rasp de venkel. Hou 4 takjes venkelgroen apart voor het garnituur.
-
Afwerking:
-
Serveer de gazpacho in soepkommetjes of glazen en strooi er wat geraspte venkel en serranokruimels over. Versier met een takje venkelgroen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(40 min., enkele uren vooraf)
-
Verwarm de grill van de oven 10 min. voor.
-
Snij ondertussen de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Leg de paprika helften 10 à 20 min. onder de grill met de velkant naar boven, tot ze zwarte vlekken vertonen. Laat afkoelen in een gesloten plastic zak, zo kan u ze makkelijk pellen. Snij de gepelde paprika's daarna in blokjes.
-
Leg de sneetjes ham naast elkaar op een vel aluminiumfolie op een bakplaat. Zet 5 à 10 min. onder de grill tot ze droog en krokant zijn. Let erop dat ze niet verbranden. Doe de warme sneetjes in een plastic zak en verkruimel tot kleine stukjes.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Ontpit en snij in blokjes.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf (5 min.)
-
Mix de tomatenblokjes met de paprikablokjes, het geperste knoflook, de rodewijnazijn, de olijfolie en 2 dl water. Kruid met pilipili, peper en zout. Zet goed koel weg.
-
Op het moment zelf (5 min.)
-
Rasp de venkel. Hou 4 takjes venkelgroen apart voor het garnituur.
-
Afwerking:
-
Serveer de gazpacho in soepkommetjes of glazen en strooi er wat geraspte venkel en serranokruimels over. Versier met een takje venkelgroen.