Pittige kalkoenenreepjes met paprikasausje
Pittige kalkoenenreepjes met paprikasausje

Pittige kalkoenenreepjes met paprikasausje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 66.2 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de wokreepjes volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. pikante olijfolie in de wok. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en roerbak de wokreepjes 3 min. goudbruin. Doe dit in verschillende keren. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal de gebakken wokreepjes uit de wok.

  7. Verhit 1 eetl. pikante olijfolie in dezelfde wok en roerbak de diepgevroren paprikareepjes. Doe er de risoni en 6 dl water bij. Verkruimel er de bouillonblokjes over en meng goed. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  8. Voeg de wokreepjes weer toe en roer er de tomatenpuree en de tapenade onder. Laat al roerend nog wat opwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de wokreepjes volledig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 eetl. pikante olijfolie in de wok. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en roerbak de wokreepjes 3 min. goudbruin. Doe dit in verschillende keren. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal de gebakken wokreepjes uit de wok.

  7. Verhit 1 eetl. pikante olijfolie in dezelfde wok en roerbak de diepgevroren paprikareepjes. Doe er de risoni en 6 dl water bij. Verkruimel er de bouillonblokjes over en meng goed. Laat 10 min. afgedekt sudderen.

  8. Voeg de wokreepjes weer toe en roer er de tomatenpuree en de tapenade onder. Laat al roerend nog wat opwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 10.9 g
Koolhydraat 66.2 g
Eiwit 40.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Morgon A.O.P. 'Les Charmes'

Bekijk het recept digitaal