Pittige mangosalsa met scampi
Pittige mangosalsa met scampi

Pittige mangosalsa met scampi

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 55 kcal
Vet 2.7 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Meng de mangoblokjes met de fijngesnipperde koriander en het pepertje. Roer er het limoensap, de honing en eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's ± 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel intussen de mangoblokjes over 12 glaasjes.

  12. Zet er telkens 1 scampi rechtop in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep goed droog.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Pers de halve limoen.

  8. Bereiding:
  9. Meng de mangoblokjes met de fijngesnipperde koriander en het pepertje. Roer er het limoensap, de honing en eetl. olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's ± 3 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel intussen de mangoblokjes over 12 glaasjes.

  12. Zet er telkens 1 scampi rechtop in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 55 kcal
Vet 2.7 g
Koolhydraat 3 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal