Pittige penne met kip
Pittige penne met kip

Pittige penne met kip

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 76.1 g
Eiwit 52.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 2 en de aubergine in blokjes.

  6. Rasp de grana padano.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en besprenkel met de olijfolie met peper en look.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en het rode pepertje glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. stoven. Doe er na 5 min. de kerstomaten, het gedroogde basilicum, zwarte peper en zout bij.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de kippenblokjes 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de penne met de kip en de groenten. Werk af met de basilicumblaadjes en de grana padano.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.

  5. Snij de kerstomaten in 2 en de aubergine in blokjes.

  6. Rasp de grana padano.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en besprenkel met de olijfolie met peper en look.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook en het rode pepertje glazig. Voeg de aubergineblokjes toe en laat 10 min. stoven. Doe er na 5 min. de kerstomaten, het gedroogde basilicum, zwarte peper en zout bij.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de kippenblokjes 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de penne met de kip en de groenten. Werk af met de basilicumblaadjes en de grana padano.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Vet 21.9 g
Koolhydraat 76.1 g
Eiwit 52.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Convento Oreja Roble D.O. Ribera del Duero - Spanje

Bekijk het recept digitaal