Pittige pompoenspread
Pittige pompoenspread

Pittige pompoenspread

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 5.4 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 6.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui en het knoflook in stukken.

  3. Snij de pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden.

  4. Pluk de blaadjes koriander en snipper fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat.

  9. Maak kleine inkepingen in het vruchtvlees en duw hierin de stukjes knoflook. Verdeel de ui en het rode pepertje over de twee pompoenhelften. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een hoge beker. Mix fijn en kruid af naar smaak.

  11. Laat afkoelen en meng er de fijngesnipperde koriander onder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui en het knoflook in stukken.

  3. Snij de pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden.

  4. Pluk de blaadjes koriander en snipper fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat.

  9. Maak kleine inkepingen in het vruchtvlees en duw hierin de stukjes knoflook. Verdeel de ui en het rode pepertje over de twee pompoenhelften. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een hoge beker. Mix fijn en kruid af naar smaak.

  11. Laat afkoelen en meng er de fijngesnipperde koriander onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 5.4 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 6.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal