- Bewaar

- Bewaar
Pittige pompoenspread
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui en het knoflook in stukken.
-
Snij de pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden.
-
Pluk de blaadjes koriander en snipper fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
-
Maak kleine inkepingen in het vruchtvlees en duw hierin de stukjes knoflook. Verdeel de ui en het rode pepertje over de twee pompoenhelften. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een hoge beker. Mix fijn en kruid af naar smaak.
-
Laat afkoelen en meng er de fijngesnipperde koriander onder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui en het knoflook in stukken.
-
Snij de pompoen in de lengte in 2, verwijder de pitten en de draden.
-
Pluk de blaadjes koriander en snipper fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
-
Maak kleine inkepingen in het vruchtvlees en duw hierin de stukjes knoflook. Verdeel de ui en het rode pepertje over de twee pompoenhelften. Kruid met zwarte peper en zeezout en besprenkel met de olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schep het vruchtvlees uit de pompoen en doe het in een hoge beker. Mix fijn en kruid af naar smaak.
-
Laat afkoelen en meng er de fijngesnipperde koriander onder.