Pittige vegetarische paella
Pittige vegetarische paella

Pittige vegetarische paella

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 23.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de wortelen in staafjes van 1 bij 3 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes van 1/2 cm dik.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  7. Snij de ui in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.

  8. Wentel de blokjes seitan door het paprikapoeder.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.

  11. Roer er de rijst onder, samen met de tomatenstukjes. Breng op smaak met de cayennepeper, de kurkuma, het halve kaneelstokje en de peperringetjes. Overgiet met de groentebouillon.

  12. Roer er de wortelstaafjes, de paprikareepjes en de diepgevroren erwten onder. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes seitan ± 5 min. aan alle kanten.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de rijst met de groenten over de borden en bestrooi met de seitanstukjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g seitan in blokjes, en 50 g wortel en 50 g rode paprika in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pannetje en bak de seitan mooi goudbruin. 3 Kook ondertussen de wortel en de paprika samen met 30 g rijst 15 min. in een bodempje water. Voeg na 10 min. 20 g erwten (diepvries) toe. 4 Meng voorzichtig onder elkaar en geef er de gebakken seitan bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snij de wortelen in staafjes van 1 bij 3 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes van 1/2 cm dik.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  7. Snij de ui in fijne ringen en snipper het knoflook fijn.

  8. Wentel de blokjes seitan door het paprikapoeder.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.

  11. Roer er de rijst onder, samen met de tomatenstukjes. Breng op smaak met de cayennepeper, de kurkuma, het halve kaneelstokje en de peperringetjes. Overgiet met de groentebouillon.

  12. Roer er de wortelstaafjes, de paprikareepjes en de diepgevroren erwten onder. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de stukjes seitan ± 5 min. aan alle kanten.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de rijst met de groenten over de borden en bestrooi met de seitanstukjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 12 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 25 g seitan in blokjes, en 50 g wortel en 50 g rode paprika in kleine stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pannetje en bak de seitan mooi goudbruin. 3 Kook ondertussen de wortel en de paprika samen met 30 g rijst 15 min. in een bodempje water. Voeg na 10 min. 20 g erwten (diepvries) toe. 4 Meng voorzichtig onder elkaar en geef er de gebakken seitan bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 480 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 70 g
Eiwit 23.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Colchagua Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal