Pittige wittekool met krieltjes en gemarineerde pangasius
Pittige wittekool met krieltjes en gemarineerde pangasius

Pittige wittekool met krieltjes en gemarineerde pangasius

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 47.2 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 44.3 g
Suiker 12.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 26.8 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de wittekool in fijne repen (met een mandoline). Rasp de gember en het knoflook. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de wittekool met het knoflook, de lente-uitjes en de gember 2 à 3 min. Overgiet met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat nog 10 min. garen.

  3. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Smelt de rest van de boter in een andere braadpan en bak de pangasiusfilets ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de wittekool over de borden en schik er de vis op. Serveer met de krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de wittekool in fijne repen (met een mandoline). Rasp de gember en het knoflook. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de wittekool met het knoflook, de lente-uitjes en de gember 2 à 3 min. Overgiet met de room en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat nog 10 min. garen.

  3. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Smelt de rest van de boter in een andere braadpan en bak de pangasiusfilets ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de wittekool over de borden en schik er de vis op. Serveer met de krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 727 kcal
Vet 47.2 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 44.3 g
Suiker 12.5 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 26.8 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Bier Leffe Blond 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn Hardy's 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië Wijn Vintense 'Cépages' Chardonnay 0,0 % Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal