Pittige wittekoolslaatje met citroenscampi's
Pittige wittekoolslaatje met citroenscampi's

Pittige wittekoolslaatje met citroenscampi's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 35.1 g
Suiker 10.5 g
Vezel 7 g
Eiwit 24.5 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.

  4. Rasp de schil van 1/2 citroen. Pers 3 citroenen.

  5. Verwijder intussen de harde kern uit de halve wittekool en snipper de blaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de scampi's in een kom en overgiet met 2/3 van het citroensap. Meng goed zodat alle scampi's bedekt zijn. Zet in de koelkast en laat 20 min. marineren.

  9. Bak intussen de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper de kervel fijn.

  11. Meng het pepertje en de citroenzeste onder de wittekool. Overgiet met 1/2 dl olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met de zwarte peper en het zeezout.

  12. Spoel de scampi's en dep goed droog. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur.

  13. Afwerking:
  14. Schik de scampi's op het wittekoolslaatje en werk af met de kervel. Serveer met de speltbroodjes.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Pel 30 g scampi's en laat ze oppervlakkig ontdooien. Snij daarna in maand hapklare stukjes. Snij 120 g wittekool in fijne reepjes. 2 Kook de wittekool 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de scampi's en 3 blaadjes kervel toe. 3 Prak fijn met een vork en meng met 1 koffiel. plantaardige olie. Voeg 1/2 afgebakken speltbroodje in stukken toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.

  4. Rasp de schil van 1/2 citroen. Pers 3 citroenen.

  5. Verwijder intussen de harde kern uit de halve wittekool en snipper de blaadjes fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Leg de scampi's in een kom en overgiet met 2/3 van het citroensap. Meng goed zodat alle scampi's bedekt zijn. Zet in de koelkast en laat 20 min. marineren.

  9. Bak intussen de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  10. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper de kervel fijn.

  11. Meng het pepertje en de citroenzeste onder de wittekool. Overgiet met 1/2 dl olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met de zwarte peper en het zeezout.

  12. Spoel de scampi's en dep goed droog. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur.

  13. Afwerking:
  14. Schik de scampi's op het wittekoolslaatje en werk af met de kervel. Serveer met de speltbroodjes.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Pel 30 g scampi's en laat ze oppervlakkig ontdooien. Snij daarna in maand hapklare stukjes. Snij 120 g wittekool in fijne reepjes. 2 Kook de wittekool 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de scampi's en 3 blaadjes kervel toe. 3 Prak fijn met een vork en meng met 1 koffiel. plantaardige olie. Voeg 1/2 afgebakken speltbroodje in stukken toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 17.5 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 35.1 g
Suiker 10.5 g
Vezel 7 g
Eiwit 24.5 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal