- Bewaar

- Bewaar
Pittige wittekoolslaatje met citroenscampi's
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.
-
Rasp de schil van 1/2 citroen. Pers 3 citroenen.
-
Verwijder intussen de harde kern uit de halve wittekool en snipper de blaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de scampi's in een kom en overgiet met 2/3 van het citroensap. Meng goed zodat alle scampi's bedekt zijn. Zet in de koelkast en laat 20 min. marineren.
-
Bak intussen de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper de kervel fijn.
-
Meng het pepertje en de citroenzeste onder de wittekool. Overgiet met 1/2 dl olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met de zwarte peper en het zeezout.
-
Spoel de scampi's en dep goed droog. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur.
-
Afwerking:
-
Schik de scampi's op het wittekoolslaatje en werk af met de kervel. Serveer met de speltbroodjes.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Pel 30 g scampi's en laat ze oppervlakkig ontdooien. Snij daarna in maand hapklare stukjes. Snij 120 g wittekool in fijne reepjes. 2 Kook de wittekool 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de scampi's en 3 blaadjes kervel toe. 3 Prak fijn met een vork en meng met 1 koffiel. plantaardige olie. Voeg 1/2 afgebakken speltbroodje in stukken toe.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst even onderdompelt in koud water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien.
-
Rasp de schil van 1/2 citroen. Pers 3 citroenen.
-
Verwijder intussen de harde kern uit de halve wittekool en snipper de blaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Leg de scampi's in een kom en overgiet met 2/3 van het citroensap. Meng goed zodat alle scampi's bedekt zijn. Zet in de koelkast en laat 20 min. marineren.
-
Bak intussen de speltbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper de kervel fijn.
-
Meng het pepertje en de citroenzeste onder de wittekool. Overgiet met 1/2 dl olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met de zwarte peper en het zeezout.
-
Spoel de scampi's en dep goed droog. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 2 min. op een hoog vuur.
-
Afwerking:
-
Schik de scampi's op het wittekoolslaatje en werk af met de kervel. Serveer met de speltbroodjes.
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Pel 30 g scampi's en laat ze oppervlakkig ontdooien. Snij daarna in maand hapklare stukjes. Snij 120 g wittekool in fijne reepjes. 2 Kook de wittekool 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de scampi's en 3 blaadjes kervel toe. 3 Prak fijn met een vork en meng met 1 koffiel. plantaardige olie. Voeg 1/2 afgebakken speltbroodje in stukken toe.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont