- Bewaar
- Bewaar
Pittige wortelsoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen, de tomaten, de prei, de paprika en de ui in grove stukken.
-
Pluk enkele blaadjes van de groene selder en snipper fijn. Snij de selder in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Doe de stukken wortel, tomaat, prei, paprika en selder, en de stukken ui in een kookpot. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, het kruidentuiltje en het kerriepoeder.
-
Giet er 2 L water over en breng zachtjes aan de kook. Voeg de blokjes groentebouillon toe en laat 20 min. koken.
-
Mix de soep fijn en giet door een zeef. Laat nog even doorkoken.
-
Afwerking:
-
Werk de soep af met de fijngesnipperde selderblaadjes.
Lavas Hebt u lavas in de tuin staan? Dat is een selderachtig kruid met een sterke smaak. Kook wat blaadjes lavas mee in stap 2, zo krijgt uw soep een extra pittige toets.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wortelen, de tomaten, de prei, de paprika en de ui in grove stukken.
-
Pluk enkele blaadjes van de groene selder en snipper fijn. Snij de selder in grove stukken.
-
Bereiding:
-
Doe de stukken wortel, tomaat, prei, paprika en selder, en de stukken ui in een kookpot. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, het kruidentuiltje en het kerriepoeder.
-
Giet er 2 L water over en breng zachtjes aan de kook. Voeg de blokjes groentebouillon toe en laat 20 min. koken.
-
Mix de soep fijn en giet door een zeef. Laat nog even doorkoken.
-
Afwerking:
-
Werk de soep af met de fijngesnipperde selderblaadjes.
Lavas Hebt u lavas in de tuin staan? Dat is een selderachtig kruid met een sterke smaak. Kook wat blaadjes lavas mee in stap 2, zo krijgt uw soep een extra pittige toets.