Pittige wortelsoep

Pittige wortelsoep

Soep
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 1 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 2.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen, de tomaten, de prei, de paprika en de ui in grove stukken.

  4. Pluk enkele blaadjes van de groene selder en snipper fijn. Snij de selder in grove stukken.

  5. Bereiding:
  6. Doe de stukken wortel, tomaat, prei, paprika en selder, en de stukken ui in een kookpot. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, het kruidentuiltje en het kerriepoeder.

  7. Giet er 2 L water over en breng zachtjes aan de kook. Voeg de blokjes groentebouillon toe en laat 20 min. koken.

  8. Mix de soep fijn en giet door een zeef. Laat nog even doorkoken.

  9. Afwerking:
  10. Werk de soep af met de fijngesnipperde selderblaadjes.

Tip

Lavas Hebt u lavas in de tuin staan? Dat is een selderachtig kruid met een sterke smaak. Kook wat blaadjes lavas mee in stap 2, zo krijgt uw soep een extra pittige toets.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wortelen, de tomaten, de prei, de paprika en de ui in grove stukken.

  4. Pluk enkele blaadjes van de groene selder en snipper fijn. Snij de selder in grove stukken.

  5. Bereiding:
  6. Doe de stukken wortel, tomaat, prei, paprika en selder, en de stukken ui in een kookpot. Kruid met peper, zout, nootmuskaat, het kruidentuiltje en het kerriepoeder.

  7. Giet er 2 L water over en breng zachtjes aan de kook. Voeg de blokjes groentebouillon toe en laat 20 min. koken.

  8. Mix de soep fijn en giet door een zeef. Laat nog even doorkoken.

  9. Afwerking:
  10. Werk de soep af met de fijngesnipperde selderblaadjes.

Tip

Lavas Hebt u lavas in de tuin staan? Dat is een selderachtig kruid met een sterke smaak. Kook wat blaadjes lavas mee in stap 2, zo krijgt uw soep een extra pittige toets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 68 kcal
Vet 1 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 2.6 g

Bekijk het recept digitaal