- Bewaar

- Bewaar
Pittige zalmpapillot met venkel en kruidendressing
Onze drankensuggesties
Wijn Anjou A.O.P. `Signature du Cléray' Chenin Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij samen met de rode ui in flinterdunne reepjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Hak de blaadjes peterselie en de munt fijn. Pers het teentje knoflook. Meng met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met de pepermix.
-
Leg 4 stukken aluminiumfolie op een werkblad en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel de venkel over het bakpapier. Schik er telkens een stuk zalm op.
-
Verdeel er de rode ui over en lepel er de kruidendressing over.
-
Bestrooi lichtjes met het grove zeezout. Voeg 1 el. water toe aan elke papillot. Vouw de papillotten goed dicht, maar zorg ervoor dat de zalm genoeg ruimte heeft.
-
Bak de zalmpapillotten 10 à 15 min. op een hete barbecue (afhankelijk van de dikte van de zalm).
-
Doe intussen de krieltjes in een aluminium schaaltje en verwarm 10 min. op de rand van de barbecue.
Onze drankensuggesties
Wijn Anjou A.O.P. `Signature du Cléray' Chenin Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij samen met de rode ui in flinterdunne reepjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Hak de blaadjes peterselie en de munt fijn. Pers het teentje knoflook. Meng met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met de pepermix.
-
Leg 4 stukken aluminiumfolie op een werkblad en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel de venkel over het bakpapier. Schik er telkens een stuk zalm op.
-
Verdeel er de rode ui over en lepel er de kruidendressing over.
-
Bestrooi lichtjes met het grove zeezout. Voeg 1 el. water toe aan elke papillot. Vouw de papillotten goed dicht, maar zorg ervoor dat de zalm genoeg ruimte heeft.
-
Bak de zalmpapillotten 10 à 15 min. op een hete barbecue (afhankelijk van de dikte van de zalm).
-
Doe intussen de krieltjes in een aluminium schaaltje en verwarm 10 min. op de rand van de barbecue.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Anjou A.O.P. `Signature du Cléray' Chenin Blanc