Pittige zalmpapillot met venkel en kruidendressing
Pittige zalmpapillot met venkel en kruidendressing

Pittige zalmpapillot met venkel en kruidendressing

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 38.4 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 3.6 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 44.2 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij samen met de rode ui in flinterdunne reepjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  3. Hak de blaadjes peterselie en de munt fijn. Pers het teentje knoflook. Meng met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met de pepermix.

  4. Leg 4 stukken aluminiumfolie op een werkblad en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel de venkel over het bakpapier. Schik er telkens een stuk zalm op.

  5. Verdeel er de rode ui over en lepel er de kruidendressing over.

  6. Bestrooi lichtjes met het grove zeezout. Voeg 1 el. water toe aan elke papillot. Vouw de papillotten goed dicht, maar zorg ervoor dat de zalm genoeg ruimte heeft.

  7. Bak de zalmpapillotten 10 à 15 min. op een hete barbecue (afhankelijk van de dikte van de zalm).

  8. Doe intussen de krieltjes in een aluminium schaaltje en verwarm 10 min. op de rand van de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij samen met de rode ui in flinterdunne reepjes (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  3. Hak de blaadjes peterselie en de munt fijn. Pers het teentje knoflook. Meng met de olijfolie en de wittewijnazijn. Kruid met de pepermix.

  4. Leg 4 stukken aluminiumfolie op een werkblad en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel de venkel over het bakpapier. Schik er telkens een stuk zalm op.

  5. Verdeel er de rode ui over en lepel er de kruidendressing over.

  6. Bestrooi lichtjes met het grove zeezout. Voeg 1 el. water toe aan elke papillot. Vouw de papillotten goed dicht, maar zorg ervoor dat de zalm genoeg ruimte heeft.

  7. Bak de zalmpapillotten 10 à 15 min. op een hete barbecue (afhankelijk van de dikte van de zalm).

  8. Doe intussen de krieltjes in een aluminium schaaltje en verwarm 10 min. op de rand van de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 657 kcal
Vet 38.4 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 30.9 g
Suiker 3.6 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 44.2 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Anjou A.O.P. `Signature du Cléray' Chenin Blanc

Bekijk het recept digitaal