Pladijs met mosterdpuree, broccoli en gebakken spek
Pladijs met mosterdpuree, broccoli en gebakken spek

Pladijs met mosterdpuree, broccoli en gebakken spek

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 591 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 4.6 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 50.2 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Verdeel intussen de broccoli's in gelijke roosjes. Schil de stelen en snij in stukjes. Kook de broccoliroosjes en de broccolistelen onafgedekt 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Smelt de boter in een braadpan en bak de pladijsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Voeg de spekblokjes toe aan de pan en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  5. Giet de aardappelen af, plet tot puree en roer er de melk en de mosterd onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Lepel de spekblokjes over de pladijsfilets. Serveer met de broccoli en de mosterdpuree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  2. Verdeel intussen de broccoli's in gelijke roosjes. Schil de stelen en snij in stukjes. Kook de broccoliroosjes en de broccolistelen onafgedekt 8 à 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  3. Smelt de boter in een braadpan en bak de pladijsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  4. Voeg de spekblokjes toe aan de pan en bak 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  5. Giet de aardappelen af, plet tot puree en roer er de melk en de mosterd onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Lepel de spekblokjes over de pladijsfilets. Serveer met de broccoli en de mosterdpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 591 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 41.8 g
Suiker 4.6 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 50.2 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cellier du Pont d'Arc wit I.G.P. Ardèche Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal