- Bewaar

- Bewaar
Pladijsfilet met courgettechutney en zoete ovenaardappel
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Schil de mango en de halve meloen en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika, de aubergine en de tomaten in blokjes.
-
Snij de gember in heel fijne staafjes.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snij fijn.
-
Snij de limoen in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Boen de zoete aardappelen schoon en bak ze 35 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege de baktijd om. Ze zijn gaar als u er heel makkelijk in kan prikken.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de gemberstaafjes, het knoflook, het fijngesneden pepertje en de korianderbolletjes 1 min. Voeg de paprika-, tomaten- en aubergineblokjes, de komijn, 3 eetl. water, het kerriepoeder, het gemberpoeder en de kaneel toe. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Voeg de courgette-, meloen- en mangoblokjes en de honing toe aan de groenten. Dek af en laat opnieuw 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter en 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oppervlakkig ontdooide pladijsfilets 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel 2 eetl. boter in klontjes over de zoete aardappelen. Serveer met de pladijsfilets, een schijfje limoen en de courgettechutney.
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
-
Schil de mango en de halve meloen en snij in blokjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika, de aubergine en de tomaten in blokjes.
-
Snij de gember in heel fijne staafjes.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snij fijn.
-
Snij de limoen in schijfjes.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Boen de zoete aardappelen schoon en bak ze 35 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege de baktijd om. Ze zijn gaar als u er heel makkelijk in kan prikken.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de gemberstaafjes, het knoflook, het fijngesneden pepertje en de korianderbolletjes 1 min. Voeg de paprika-, tomaten- en aubergineblokjes, de komijn, 3 eetl. water, het kerriepoeder, het gemberpoeder en de kaneel toe. Dek af en laat 10 min. sudderen.
-
Voeg de courgette-, meloen- en mangoblokjes en de honing toe aan de groenten. Dek af en laat opnieuw 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter en 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oppervlakkig ontdooide pladijsfilets 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel 2 eetl. boter in klontjes over de zoete aardappelen. Serveer met de pladijsfilets, een schijfje limoen en de courgettechutney.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs