Pladijsfilet met courgettechutney en zoete ovenaardappel
Pladijsfilet met courgettechutney en zoete ovenaardappel

Pladijsfilet met courgettechutney en zoete ovenaardappel

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 46.1 g
Eiwit 34.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.

  5. Schil de mango en de halve meloen en snij in blokjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika, de aubergine en de tomaten in blokjes.

  7. Snij de gember in heel fijne staafjes.

  8. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  9. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snij fijn.

  10. Snij de limoen in schijfjes.

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Bereiding:
  13. Boen de zoete aardappelen schoon en bak ze 35 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege de baktijd om. Ze zijn gaar als u er heel makkelijk in kan prikken.

  14. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de gemberstaafjes, het knoflook, het fijngesneden pepertje en de korianderbolletjes 1 min. Voeg de paprika-, tomaten- en aubergineblokjes, de komijn, 3 eetl. water, het kerriepoeder, het gemberpoeder en de kaneel toe. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  15. Voeg de courgette-, meloen- en mangoblokjes en de honing toe aan de groenten. Dek af en laat opnieuw 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  16. Smelt 1 eetl. boter en 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oppervlakkig ontdooide pladijsfilets 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel 2 eetl. boter in klontjes over de zoete aardappelen. Serveer met de pladijsfilets, een schijfje limoen en de courgettechutney.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de pladijsfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.

  5. Schil de mango en de halve meloen en snij in blokjes.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika, de aubergine en de tomaten in blokjes.

  7. Snij de gember in heel fijne staafjes.

  8. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  9. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snij fijn.

  10. Snij de limoen in schijfjes.

  11. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  12. Bereiding:
  13. Boen de zoete aardappelen schoon en bak ze 35 min. in de voorverwarmde oven. Draai ze halverwege de baktijd om. Ze zijn gaar als u er heel makkelijk in kan prikken.

  14. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de gemberstaafjes, het knoflook, het fijngesneden pepertje en de korianderbolletjes 1 min. Voeg de paprika-, tomaten- en aubergineblokjes, de komijn, 3 eetl. water, het kerriepoeder, het gemberpoeder en de kaneel toe. Dek af en laat 10 min. sudderen.

  15. Voeg de courgette-, meloen- en mangoblokjes en de honing toe aan de groenten. Dek af en laat opnieuw 10 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  16. Smelt 1 eetl. boter en 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de oppervlakkig ontdooide pladijsfilets 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel 2 eetl. boter in klontjes over de zoete aardappelen. Serveer met de pladijsfilets, een schijfje limoen en de courgettechutney.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 46.1 g
Eiwit 34.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Albert Bichot Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal