Poffertjesrups
Poffertjesrups

Poffertjesrups

40 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Los het puddingpoeder op in 5 eetl. melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Neem van het vuur en voeg al roerend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog 1 min. al roerend doorkoken op een lager vuur.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de poffertjes kort aan beide kanten.

  4. Smeer de pudding op 12 poffertjes en laat even opstijven. Besmeer de andere 12 poffertjes met chocopasta.

  5. Snij de banaan in dunne schijfjes en de druiven in 2.

  6. Neem een brochettestokje en prik er een schijfje banaan op, een poffertje met chocopasta, opnieuw een schijfje banaan en een poffertje met pudding. Herhaal dit 1 keer. Doe hetzelfde met de 5 overige brochettestokjes.

  7. Eindig met een halve druif. Maak op het poffertje voor de druif 2 oogjes en een mondje met chocopasta en plak er confetti's op. Breek de chocoladestokjes in 2 en steek ze als voelsprieten achter het poffertje met het gezicht.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi de rupsen met wat bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Los het puddingpoeder op in 5 eetl. melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Neem van het vuur en voeg al roerend het opgeloste puddingpoeder toe. Laat nog 1 min. al roerend doorkoken op een lager vuur.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de poffertjes kort aan beide kanten.

  4. Smeer de pudding op 12 poffertjes en laat even opstijven. Besmeer de andere 12 poffertjes met chocopasta.

  5. Snij de banaan in dunne schijfjes en de druiven in 2.

  6. Neem een brochettestokje en prik er een schijfje banaan op, een poffertje met chocopasta, opnieuw een schijfje banaan en een poffertje met pudding. Herhaal dit 1 keer. Doe hetzelfde met de 5 overige brochettestokjes.

  7. Eindig met een halve druif. Maak op het poffertje voor de druif 2 oogjes en een mondje met chocopasta en plak er confetti's op. Breek de chocoladestokjes in 2 en steek ze als voelsprieten achter het poffertje met het gezicht.

  8. Afwerking:
  9. Bestrooi de rupsen met wat bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 10.1 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 5.3 g

Bekijk het recept digitaal