Pokébowl met quinoa, avocado, eitjes en tahindressing
Pokébowl met quinoa, avocado, eitjes en tahindressing

Pokébowl met quinoa, avocado, eitjes en tahindressing

40 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Energie 2523 kj
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 8.5 g
Vezel 15 g
Eiwit 26.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en dep droog. Meng met 1/3 van de olijfolie en het paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, pel en snij in 2.

  4. Snij de rodekool heel fijn met een mandoline. Besprenkel met de appelazijn en kruid met peper en zout. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Schil de wortelen en rasp fijn. Snipper het knoflook fijn.

  5. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Los het blokje groentebouillon op in het water en kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking).

  6. Maak de dressing: meng de tahin met de kurkuma, de rest van de olijfolie, het knoflook en het water. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de quinoa over de kommetjes en schik er de avocado en de groenten op. Voeg de eieren en de kikkererwten toe en besprenkel met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en dep droog. Meng met 1/3 van de olijfolie en het paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Kook intussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, pel en snij in 2.

  4. Snij de rodekool heel fijn met een mandoline. Besprenkel met de appelazijn en kruid met peper en zout. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakjes. Schil de wortelen en rasp fijn. Snipper het knoflook fijn.

  5. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Los het blokje groentebouillon op in het water en kook de quinoa gaar (kooktijd: zie verpakking).

  6. Maak de dressing: meng de tahin met de kurkuma, de rest van de olijfolie, het knoflook en het water. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de quinoa over de kommetjes en schik er de avocado en de groenten op. Voeg de eieren en de kikkererwten toe en besprenkel met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 603 kcal
Energie 2523 kj
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 8.5 g
Vezel 15 g
Eiwit 26.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Caprice des Anges ‘Grain de Gris’ I.G.P. Vallée du Paradis Bier Chouffe Soleil Blond bier

Bekijk het recept digitaal