Pompoen-gembersoep met kippenspiesjes
Pompoen-gembersoep met kippenspiesjes

Pompoen-gembersoep met kippenspiesjes

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  3. Schil de gember en maak er 2 sneetjes in met een mesje. Prik er de kruidnagels in.

  4. Als u verse pompoen gebruikt, snij dan het vruchtvlees in blokjes.

  5. Dompel de 2 theezakjes in 2 dl kokend water.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de gember en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe. Overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.

  8. Haal de gember uit de kookpot, overgiet met de thee en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Serveer de soep in kommetjes en geef er kippen spiesjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  3. Schil de gember en maak er 2 sneetjes in met een mesje. Prik er de kruidnagels in.

  4. Als u verse pompoen gebruikt, snij dan het vruchtvlees in blokjes.

  5. Dompel de 2 theezakjes in 2 dl kokend water.

  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.

  7. Voeg de gember en de blokjes (diepgevroren) pompoen toe. Overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min. koken.

  8. Haal de gember uit de kookpot, overgiet met de thee en mix tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Serveer de soep in kommetjes en geef er kippen spiesjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 67 kcal
Vet 3.9 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal