Pompoen -paprikaspread
Pompoen -paprikaspread

Pompoen -paprikaspread

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 117 kcal
Vet 8.6 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 4 g
Suiker 2.7 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 4.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de pompoenblokjes en de paprika met de velkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en rooster ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en pel de paprika's.

  10. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  11. Doe de pompoenblokjes, de paprikarepen, de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en de parmezaan in een hoge maatbeker of blender en mix fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en mix kort. Kruid met peper en meng goed.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de butternutpompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 4.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Pluk de blaadjes basilicum.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de pompoenblokjes en de paprika met de velkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en rooster ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en pel de paprika's.

  10. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  11. Doe de pompoenblokjes, de paprikarepen, de pijnboompitten, het gepelde knoflookteentje en de parmezaan in een hoge maatbeker of blender en mix fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en mix kort. Kruid met peper en meng goed.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 117 kcal
Vet 8.6 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 4 g
Suiker 2.7 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 5.5 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal