Pompoensoep
Pompoensoep

Pompoensoep

20 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren uiringen en het preiwit glazig.

  4. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat 2 min. stoven.

  5. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Meng de zure room met het diepgevroren bieslook (of kruiden naar keuze). Verdeel de soep over de borden en werk af met een lepel kruidenroom. Serveer met een stukje stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de diepgevroren uiringen en het preiwit glazig.

  4. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat 2 min. stoven.

  5. Giet er de kippenbouillon bij en laat ± 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Meng de zure room met het diepgevroren bieslook (of kruiden naar keuze). Verdeel de soep over de borden en werk af met een lepel kruidenroom. Serveer met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 158 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal