Pompoensoep met geitenkaasroom
Pompoensoep met geitenkaasroom

Pompoensoep met geitenkaasroom

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 5.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de wortel in gelijke blokjes.

  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in gelijke blokjes.

  6. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Klop de room op en meng er de geitenkaas en de geroosterde sesamzaadjes onder.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de wortelen en de pompoenblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 15 à 20 min. koken en mix de soep glad.

  11. Mix de soep fijn.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep in een diep bord of een kommetje en lepel er telkens 1 eetl. van de geitenkaasroom in. Trek met een koffielepel wat lijntjes over de room voor een mooi effect.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de wortel in gelijke blokjes.

  5. Snij het vruchtvlees van de pompoen in gelijke blokjes.

  6. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Klop de room op en meng er de geitenkaas en de geroosterde sesamzaadjes onder.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de wortelen en de pompoenblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 15 à 20 min. koken en mix de soep glad.

  11. Mix de soep fijn.

  12. Afwerking:
  13. Serveer de soep in een diep bord of een kommetje en lepel er telkens 1 eetl. van de geitenkaasroom in. Trek met een koffielepel wat lijntjes over de room voor een mooi effect.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 5.3 g

Bekijk het recept digitaal