- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met geitenkaasroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de wortel in gelijke blokjes.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in gelijke blokjes.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de room op en meng er de geitenkaas en de geroosterde sesamzaadjes onder.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de wortelen en de pompoenblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 15 à 20 min. koken en mix de soep glad.
-
Mix de soep fijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in een diep bord of een kommetje en lepel er telkens 1 eetl. van de geitenkaasroom in. Trek met een koffielepel wat lijntjes over de room voor een mooi effect.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snij de wortel in gelijke blokjes.
-
Snij het vruchtvlees van de pompoen in gelijke blokjes.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Klop de room op en meng er de geitenkaas en de geroosterde sesamzaadjes onder.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
-
Voeg de wortelen en de pompoenblokjes toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat 15 à 20 min. koken en mix de soep glad.
-
Mix de soep fijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep in een diep bord of een kommetje en lepel er telkens 1 eetl. van de geitenkaasroom in. Trek met een koffielepel wat lijntjes over de room voor een mooi effect.