- Bewaar

- Bewaar
Pompoensoep met gember
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de wortel in schijfjes.
-
Snipper de sjalot en de gember fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het halve rode pepertje en snipper fijn.
-
Snij de blaadjes koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot, de gember en het pepertje 1 à 2 min.
-
Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pompoen toe. Giet er de bouillon over en laat 20 à 25 min. koken.
-
Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de soep af met de koriander en de pompoenpitten. Geef er een stukje ciabatta bij.
CCVoor de liefhebbers: meng een scheutje room of kokosmelk onder de soep.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de wortel in schijfjes.
-
Snipper de sjalot en de gember fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het halve rode pepertje en snipper fijn.
-
Snij de blaadjes koriander grof.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot, de gember en het pepertje 1 à 2 min.
-
Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pompoen toe. Giet er de bouillon over en laat 20 à 25 min. koken.
-
Mix de soep glad en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de soep af met de koriander en de pompoenpitten. Geef er een stukje ciabatta bij.
CCVoor de liefhebbers: meng een scheutje room of kokosmelk onder de soep.