Pompoensoep met gember
Pompoensoep met gember

Pompoensoep met gember

Soep
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de wortel in schijfjes.

  6. Snipper de sjalot en de gember fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het halve rode pepertje en snipper fijn.

  8. Snij de blaadjes koriander grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot, de gember en het pepertje 1 à 2 min.

  11. Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pompoen toe. Giet er de bouillon over en laat 20 à 25 min. koken.

  12. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk de soep af met de koriander en de pompoenpitten. Geef er een stukje ciabatta bij.

Tip

CCVoor de liefhebbers: meng een scheutje room of kokosmelk onder de soep.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de halve butternutpompoen in 4 en verwijder de pitjes en de draadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de wortel in schijfjes.

  6. Snipper de sjalot en de gember fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het halve rode pepertje en snipper fijn.

  8. Snij de blaadjes koriander grof.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de sjalot, de gember en het pepertje 1 à 2 min.

  11. Voeg de schijfjes wortel en de blokjes pompoen toe. Giet er de bouillon over en laat 20 à 25 min. koken.

  12. Mix de soep glad en kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Werk de soep af met de koriander en de pompoenpitten. Geef er een stukje ciabatta bij.

Tip

CCVoor de liefhebbers: meng een scheutje room of kokosmelk onder de soep.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 138 kcal
Vet 9.8 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 3.7 g

Bekijk het recept digitaal