- Bewaar

- Bewaar
Portobelloburgers met aardappelwedges en cashewhummus
Onze drankensuggesties
Bier Fagnes Blond Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit de rodekool en snipper de rest fijn.
-
Rasp de rode biet fijn.
-
Snij de tomaat in 8 plakjes.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6, naargelang van de grootte.
-
Schil de courgette en snij in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de steel van de portobello's. Mix de stelen fijn, samen met 2 eetl. olijfolie, de sesamolie, 1 eetl. appelazijn, grof zeezout en zwarte peper.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de stukken aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng er 3 eetl. olijfolie en grof zeezout onder. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Mix intussen de cashewnoten fijn met de staafmixer of in de blender. Pers 1 limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig) en doe bij de noten. Voeg alle andere ingrediënten voor de hummus toe en mix fijn.
-
Leg de portobello's op een bakplaat met bakpapier met de kant van de steel naar boven. Vul 4 portobello's met de gemixte stelen. Zet 10 min. in de oven bij de aardappelen.
-
Pers intussen 1 limoen. Meng 3 eetl. limoensap, de peterselie en grof zeezout onder de rodekool. Meng de rode biet met 2 eetl. appelazijn en grof zeezout. Laat de rodekool en de rode biet 10 min. marineren in de koelkast.
-
Draai de 4 niet-gevulde portobello's om op de bakplaat. Bestrooi ze met het sesamzaad en zwarte peper. Laat samen met de 4 gevulde portobello's nog 5 min. bakken in de oven.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rode biet, de avocado, de tomaat, de rodekool, de scheuten en de hummus over de 4 gevulde portobello's. Leg er de 4 portobello's met sesamzaad op en steek er een prikker door. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de aardappelwedges.
Onze drankensuggesties
Bier Fagnes Blond Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de harde kern uit de rodekool en snipper de rest fijn.
-
Rasp de rode biet fijn.
-
Snij de tomaat in 8 plakjes.
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6, naargelang van de grootte.
-
Schil de courgette en snij in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de steel van de portobello's. Mix de stelen fijn, samen met 2 eetl. olijfolie, de sesamolie, 1 eetl. appelazijn, grof zeezout en zwarte peper.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de stukken aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng er 3 eetl. olijfolie en grof zeezout onder. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Mix intussen de cashewnoten fijn met de staafmixer of in de blender. Pers 1 limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig) en doe bij de noten. Voeg alle andere ingrediënten voor de hummus toe en mix fijn.
-
Leg de portobello's op een bakplaat met bakpapier met de kant van de steel naar boven. Vul 4 portobello's met de gemixte stelen. Zet 10 min. in de oven bij de aardappelen.
-
Pers intussen 1 limoen. Meng 3 eetl. limoensap, de peterselie en grof zeezout onder de rodekool. Meng de rode biet met 2 eetl. appelazijn en grof zeezout. Laat de rodekool en de rode biet 10 min. marineren in de koelkast.
-
Draai de 4 niet-gevulde portobello's om op de bakplaat. Bestrooi ze met het sesamzaad en zwarte peper. Laat samen met de 4 gevulde portobello's nog 5 min. bakken in de oven.
-
Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rode biet, de avocado, de tomaat, de rodekool, de scheuten en de hummus over de 4 gevulde portobello's. Leg er de 4 portobello's met sesamzaad op en steek er een prikker door. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de aardappelwedges.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Fagnes Blond Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje