Portobelloburgers met aardappelwedges en cashewhummus
Portobelloburgers met aardappelwedges  en cashewhummus

Portobelloburgers met aardappelwedges en cashewhummus

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 45.8 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 55 g
Suiker 16.7 g
Vezel 15.2 g
Eiwit 18.3 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit de rodekool en snipper de rest fijn.

  3. Rasp de rode biet fijn.

  4. Snij de tomaat in 8 plakjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6, naargelang van de grootte.

  6. Schil de courgette en snij in stukken.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Snij de steel van de portobello's. Mix de stelen fijn, samen met 2 eetl. olijfolie, de sesamolie, 1 eetl. appelazijn, grof zeezout en zwarte peper.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de stukken aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng er 3 eetl. olijfolie en grof zeezout onder. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Mix intussen de cashewnoten fijn met de staafmixer of in de blender. Pers 1 limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig) en doe bij de noten. Voeg alle andere ingrediënten voor de hummus toe en mix fijn.

  13. Leg de portobello's op een bakplaat met bakpapier met de kant van de steel naar boven. Vul 4 portobello's met de gemixte stelen. Zet 10 min. in de oven bij de aardappelen.

  14. Pers intussen 1 limoen. Meng 3 eetl. limoensap, de peterselie en grof zeezout onder de rodekool. Meng de rode biet met 2 eetl. appelazijn en grof zeezout. Laat de rodekool en de rode biet 10 min. marineren in de koelkast.

  15. Draai de 4 niet-gevulde portobello's om op de bakplaat. Bestrooi ze met het sesamzaad en zwarte peper. Laat samen met de 4 gevulde portobello's nog 5 min. bakken in de oven.

  16. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de rode biet, de avocado, de tomaat, de rodekool, de scheuten en de hummus over de 4 gevulde portobello's. Leg er de 4 portobello's met sesamzaad op en steek er een prikker door. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de aardappelwedges.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern uit de rodekool en snipper de rest fijn.

  3. Rasp de rode biet fijn.

  4. Snij de tomaat in 8 plakjes.

  5. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 6, naargelang van de grootte.

  6. Schil de courgette en snij in stukken.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Snij de steel van de portobello's. Mix de stelen fijn, samen met 2 eetl. olijfolie, de sesamolie, 1 eetl. appelazijn, grof zeezout en zwarte peper.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de stukken aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng er 3 eetl. olijfolie en grof zeezout onder. Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Mix intussen de cashewnoten fijn met de staafmixer of in de blender. Pers 1 limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig) en doe bij de noten. Voeg alle andere ingrediënten voor de hummus toe en mix fijn.

  13. Leg de portobello's op een bakplaat met bakpapier met de kant van de steel naar boven. Vul 4 portobello's met de gemixte stelen. Zet 10 min. in de oven bij de aardappelen.

  14. Pers intussen 1 limoen. Meng 3 eetl. limoensap, de peterselie en grof zeezout onder de rodekool. Meng de rode biet met 2 eetl. appelazijn en grof zeezout. Laat de rodekool en de rode biet 10 min. marineren in de koelkast.

  15. Draai de 4 niet-gevulde portobello's om op de bakplaat. Bestrooi ze met het sesamzaad en zwarte peper. Laat samen met de 4 gevulde portobello's nog 5 min. bakken in de oven.

  16. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in plakjes en besprenkel met de rest van het limoensap.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de rode biet, de avocado, de tomaat, de rodekool, de scheuten en de hummus over de 4 gevulde portobello's. Leg er de 4 portobello's met sesamzaad op en steek er een prikker door. Bestrooi met grof zeezout en serveer met de aardappelwedges.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 45.8 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 55 g
Suiker 16.7 g
Vezel 15.2 g
Eiwit 18.3 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Fagnes Blond Wijn El Coto Rosado - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal