- Bewaar

- Bewaar
Pot-au-feu met peterseliestipjes
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Een goudkleurig, droog en niet te sterk bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De smaak is vol en intens. 6 % vol. Wijn Villa Sopita D.O.C. Bardolino Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kippenborstfilet in 8 à 10 stukken.
-
Rol balletjes gehakt van 1,5 à 2 cm. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de balletjes in. Verlaag het vuur en laat ze gaar worden zonder te laten koken (als ze boven drijven zijn ze gaar).
-
Schil de rapen met een dunschiller en snij in 4.
-
Schil de wortelen en de pastinaken en snij in gelijke stukken.
-
Snij de selder in gelijke stukken.
-
Boen de krielaardappelen schoon.
-
Snij de uien in stukken.
-
Maak de peterseliestipjes: snipper de peterselie fijn en mix met het teentje knoflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het lamsvlees en de stukken kip langs alle kanten goudbruin gedurende ± 5 min. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig gedurende ± 2 min. Voeg de stukken wortel en selder, 2 volledige teentjes gepeld knoflook, het lamsvlees en het laurierblaadje toe.
-
Kruid met het kruidentuiltje, overgiet met 1 L water en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat 15 min. koken.
-
Voeg de stukken kip toe, samen met de balletjes, de krielaardappelen en de stukken pastinaak en raap. Dek af en laat opnieuw 15 min. zachtjes sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Afwerking:
-
Verwarm op een zacht vuur en serveer de pot-au-feu in diepe borden. Versier met peterseliestipjes en geef er brood bij.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Een goudkleurig, droog en niet te sterk bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De smaak is vol en intens. 6 % vol. Wijn Villa Sopita D.O.C. Bardolino Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kippenborstfilet in 8 à 10 stukken.
-
Rol balletjes gehakt van 1,5 à 2 cm. Breng 1,5 L water aan de kook en leg er de balletjes in. Verlaag het vuur en laat ze gaar worden zonder te laten koken (als ze boven drijven zijn ze gaar).
-
Schil de rapen met een dunschiller en snij in 4.
-
Schil de wortelen en de pastinaken en snij in gelijke stukken.
-
Snij de selder in gelijke stukken.
-
Boen de krielaardappelen schoon.
-
Snij de uien in stukken.
-
Maak de peterseliestipjes: snipper de peterselie fijn en mix met het teentje knoflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het lamsvlees en de stukken kip langs alle kanten goudbruin gedurende ± 5 min. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig gedurende ± 2 min. Voeg de stukken wortel en selder, 2 volledige teentjes gepeld knoflook, het lamsvlees en het laurierblaadje toe.
-
Kruid met het kruidentuiltje, overgiet met 1 L water en verkruimel er het bouillonblokje over. Dek af en laat 15 min. koken.
-
Voeg de stukken kip toe, samen met de balletjes, de krielaardappelen en de stukken pastinaak en raap. Dek af en laat opnieuw 15 min. zachtjes sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
Afwerking:
-
Verwarm op een zacht vuur en serveer de pot-au-feu in diepe borden. Versier met peterseliestipjes en geef er brood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Een goudkleurig, droog en niet te sterk bier van hoge gisting met hergisting op de fles. De smaak is vol en intens. 6 % vol. Wijn Villa Sopita D.O.C. Bardolino Italië