Praagse schnitzel en bulgur met trio van groene groenten
Praagse schnitzel en bulgur met trio van groene groenten

Praagse schnitzel en bulgur met trio van groene groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 64.3 g
Suiker 9.8 g
Vezel 14.5 g
Eiwit 48.4 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de dille fijn.

  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de boontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Overgiet intussen de bulgur met 5 dl heet water en dek af. Laat ± 15 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de schnitzels 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de groenten en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenten opnieuw toe en laat laat nog even opwarmen. Meng er de sesamzaadjes, de dille en de bulgur onder. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Hak de dille fijn.

  5. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Bereiding:
  7. Kook de boontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  8. Overgiet intussen de bulgur met 5 dl heet water en dek af. Laat ± 15 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. olijfolie onder. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de schnitzels 5 min. goudbruin aan elke kant op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in de kookpot van de groenten en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenten opnieuw toe en laat laat nog even opwarmen. Meng er de sesamzaadjes, de dille en de bulgur onder. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 19.3 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 64.3 g
Suiker 9.8 g
Vezel 14.5 g
Eiwit 48.4 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château de la Soujeole A.O.P. Malepère Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal