- Bewaar

- Bewaar
Praagse schnitzel met venkelslaatje, quinoa en bloemkoolrijst
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. Grillo Bio Inycon Sicilië - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool fijn tot ze de structuur van rijst krijgt (dat gaat makkelijk met een keukenrobot).
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de peterselie en de koriander fijn.
-
Snipper de rode uien fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Spoel de quinoa onder koud stromend water in een fijne zeef. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat garen (kooktijd zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 eetl olijfolie in een grote kookpot en stoof de 1/2 van de rode ajuin gedurende 2 min. Roer er de bloemkoolrijst onder en overgiet met 1dl warm water. Laat 2 à min mee garen en roer er de mais onder.
-
Verhit 2 eetl olijfolie in een braadpan en bak de schnitzel gedurende +/- 3 min langs elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en snij in reepjes.
-
Maak de vinaigrette : Meng de rest van de rode ajuin samen met de platte peterselie, de koriander, het pepertje, 2 eetl olijfolie en azijn. Meng de reepjes venkel en de sinaasappel en besprenkel met de vinaigrette. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de quinoa en de bloemkoolrijst over de borden. Serveer met de venkelslalade en de Praagse Schnitzel. Garneer met een plukje van de venkel.
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. Grillo Bio Inycon Sicilië - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool fijn tot ze de structuur van rijst krijgt (dat gaat makkelijk met een keukenrobot).
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Snij de venkels in 4 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes. Hou het venkelgroen apart voor de afwerking.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de peterselie en de koriander fijn.
-
Snipper de rode uien fijn.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Spoel de quinoa onder koud stromend water in een fijne zeef. Breng lichtgezouten water aan de kook en laat garen (kooktijd zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 eetl olijfolie in een grote kookpot en stoof de 1/2 van de rode ajuin gedurende 2 min. Roer er de bloemkoolrijst onder en overgiet met 1dl warm water. Laat 2 à min mee garen en roer er de mais onder.
-
Verhit 2 eetl olijfolie in een braadpan en bak de schnitzel gedurende +/- 3 min langs elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en snij in reepjes.
-
Maak de vinaigrette : Meng de rest van de rode ajuin samen met de platte peterselie, de koriander, het pepertje, 2 eetl olijfolie en azijn. Meng de reepjes venkel en de sinaasappel en besprenkel met de vinaigrette. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de quinoa en de bloemkoolrijst over de borden. Serveer met de venkelslalade en de Praagse Schnitzel. Garneer met een plukje van de venkel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Sicilia D.O.C. Grillo Bio Inycon Sicilië - Italië