Praagse schnitzel met wittekoolsalade en gebakken patatjes
Praagse schnitzel met wittekoolsalade en gebakken patatjes

Praagse schnitzel met wittekoolsalade en gebakken patatjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 15.6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 36.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wittekool in fijne reepjes.

  4. Rasp de wortelen fijn.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne reepjes.

  6. Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de schnitzels ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de wittekool met de wortelen, de rode ui en de puntpaprika. Roer er de mayonaise en de Griekse yoghurt onder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de schnitzels middendoor en schik op de borden samen met de wittekoolsalade en de aardappelblokjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmeken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortel en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wittekool in fijne reepjes.

  4. Rasp de wortelen fijn.

  5. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in fijne reepjes.

  6. Snij de rode ui in fijne halvemaantjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelblokjes 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de schnitzels ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de wittekool met de wortelen, de rode ui en de puntpaprika. Roer er de mayonaise en de Griekse yoghurt onder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Snij de schnitzels middendoor en schik op de borden samen met de wittekoolsalade en de aardappelblokjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmeken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortel en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Mix tot een gladde puree en roer er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 23.5 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 43.3 g
Suiker 15.6 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 36.7 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal